Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La Biblioteca de Lloret celebrarà el Dia Mundial de la Poesia amb diverses activitats

La Biblioteca de Lloret celebrarà el Dia Mundial de la Poesia amb diverses activitats

Sota el marc d’aquesta celebració l’actor lloretenc Fermí Reixach farà una lectura i els infants i les seves famílies podran gaudir d’un taller de poesia i del Racó dels Contes
20-03-2018


El dia 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia, una commemoració impulsada des de la UNESCO que transforma aquest dia en la festa de la paraula i les lletres, a més de fomentar la lectura d’obres poètiques. La Biblioteca de Lloret s’ha volgut sumar un any més a aquesta proposta organitzant diferents actes que tindran lloc entre demà dimecres dia 21 i el proper dissabte 24 de març.

La primera activitat tindrà lloc demà dimecres. La Biblioteca compta amb la col·laboració desinteressada de l’actor lloretenc Fermí Reixach que llegirà el “Inferno” de Dante. L’acte, obert a tothom, tindrà lloc a les 20.00h a la sala polivalent de la biblioteca.

Pel divendres 23 de març s’ha organitzat un taller de poesia, adreçat a infants de 8 a 12 anys. A càrrec de Tramoia Produccions Culturals i de l’actriu Cristina Cervià, la proposta de “POESIA a la sala!” combina el recital poètic amb un taller lúdic amb  activitats adreçades a la descoberta per part dels infants dels recursos sonors i plàstics que la poesia ofereix.

El repertori s’adequa a les edats dels participants, que descobriran a poetes com Joana Raspall, Miquel Desclot, Gianni Rodari, Apel·les Mestres, Olga Xirinacs, Martí i Pol o Enric Larreula. Pel que fa a les temàtiques, destaquen poemes sobre animals, la llengua, objectes quotidians, etc. Es treballen i comenten jocs de paraules i endevinalles, la qualitat sonora de la poesia, la distinció i peculiaritat dels sons vocàlics, el poder sonor de les consonants, el paper que té la puntuació en la poesia i els neologismes o les paraules inventades.

Per a participar en aquest taller, que és gratuït, cal inscripció prèvia. Les places són limitades.

Així mateix, els infants i les seves famílies podran gaudir el dissabte dia 24 del Racó dels contes amb un espectacle titulat Papepipoemes a càrrec de l’actriu gironina Meritxell Yanes. Amb pa, pe, pi, po, emes, es proposa als assistents a entrar dins d’un conte i passejar per diferents poemes infantils de diferents autors. El Racó dels Contes s’ha programat a la sala infantil a les 11.30 h. 

Finalment, i al hall de la biblioteca, es pot gaudir d’una petita mostra de poemes d’en Marc Granell, autor triat enguany per la Institució de les Lletres Catalanes, i la traducció a diverses llengües del seu poema La Poesia. Amb la particularitat afegida d’una traducció al panjabi, feta per una voluntària usuària de la biblioteca pertanyent al Club de lectura del PLAC (Pla d’Acollida i Ciutadania).