Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La Biblioteca de Lloret acull ASPRONIS el mes de febrer

La Biblioteca de Lloret acull ASPRONIS el mes de febrer

L’entitat dedicada a les persones amb discapacitat intel·lectual mostrarà la seva activitat i incidència al municipi
01-02-2017


Des de demà dijous 2 i fins al 28 de febrer la Casa de la Cultura de Lloret de Mar acollirà l’exposició ASPRONIS, atenció individualitzada al territori, una mostra dels serveis de l’entitat dedicada a oferir serveis i suports a les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, i a d’altres col·lectius en risc d’exclusió a la comarca de la Selva i al nord del Maresme. L’exposició vol donar a conèixer i posar en valor les línies d’atenció de l’entitat.

El mateix dijous 2 de febrer a les 20.30h  se celebrarà la inauguració amb una xerrada que portarà per títol ASPRONIS en primera persona en què seran persones ateses de Lloret de Mar i les seves famílies, a més a més dels professionals, qui prendran la paraula per explicar els serveis que reben i com ho perceben: posaran cara lloretenca a l’atenció. L’acte estarà presidit per l’alcalde, el Sr. Jaume Dulsat.

Hi ha programades dues activitats més en el marc de l’exposició a la biblioteca. El dimecres 15 de febrer a les 19.30h tindrà lloc la xerrada  Lleure inclusiu, un dret de les persones on persones amb discapacitat intel·lectual explicaran el seu testimoni sobre el model individualitzat que aplica ASPRONIS centrat en els desitjos i les demandes de la persona atesa i que fomenta la inclusió en la societat. Finalment, el dijous 23 a les 18.30h, els infants de 4 a 10 anys poden aprendre a pintar ceràmica amb ASPRONIS en un taller gratuït que comptarà amb persones ateses d’ASPRONIS i monitores del Servei de Teràpia Ocupacional que explicaran l’activitat que realitzen al centre i mostraran com pinten peces de ceràmica, i convidaran a fer-ho a la biblioteca als infants participants: els oferiran un objecte de ceràmica ja cuita que podran rascar, pintar i envernissar.

L’horari de visita serà el de la biblioteca: dilluns, dimecres i divendres de 9:00 a 20:30h, dimarts i dijous, de 9:00 a 14:00h i de 16:00 a 20:30h, i dissabtes, de 10:00 a 14:00h.

ASPRONIS és una entitat amb gairebé 50 anys d’història que atén més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca de la Selva i al nord del Maresme, i a les seves famílies. Té una plantilla de 350 treballadors, un terç dels quals tenen discapacitat intel·lectual. ASPRONIS ofereix serveis d’atenció precoç a la infància, serveis d’atenció diürna ocupacionals, atenció especialitzada, serveis residencials, serveis laborals i atenció domiciliària oberta a tota la ciutadania. També oferta serveis de lleure i esport per al col·lectiu de persones amb discapacitat.