Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Obreria de Santa Cristina celebra aquest diumenge 17 de març el tradicional aplec dels Perdons

L’Obreria de Santa Cristina celebra aquest diumenge 17 de març el tradicional aplec dels Perdons

Durant la missa prendran possessió del càrrec les noves Obreres de Santa Cristina


Ariadna Béjar Cendra, Andrea Molina González, Gemma De Mingo Ferrón i Mireia David Xapellí, seran les protagonistes de l’Aplec dels Perdons d’aquest diumenge 17 de març. Totes quatre agafaran el relleu de les Obreres de l’any passat per a representar l’Obreria de Santa Cristina durant el 2019.

Les quatre noves Obreres de Santa Cristina prendran possessió del càrrec durant l’ofici que es farà diumenge a l’ermita de Santa Cristina, en el marc de l’Aplec dels Perdons, una celebració que es va iniciar entre tres i quatre segles enrere. L'obrer major de Santa Cristina, Arseni Frigola, assenyala que és una tradició que ve de lluny, però que no se'n sap l'origen exacte. Afegeix que ve del temps en què la litúrgia catòlica era molt forta i els excessos de Carnaval es perdonaven en aquest aplec. Amb el pas del temps, l'Aplec dels Perdons s'ha convertit en una jornada festiva i popular, que compta amb la participació activa de l’entitat Xino Xano.

La jornada comença a les 9.00 h del matí pels que la vulguin iniciar caminant. Se sortirà de la plaça de la Vila fins a l’ermita fent parada per esmorzar a Sa Illa d’Es Bot i es fa una visita als Jardins de Santa Clotilde.

La Missa, que inclou el relleu de les Obreres, la Veneració de Sa Relíquia i el cant dels Goigs de Santa Cristina amb el cor Alba de Prima, tindrà lloc a les 12.00 h. Posteriorment s’inauguraran els plafons de fotografíes del Ball de Plaça i en acabat hi haurà la presentació i bateig del nou llagut mediterrani del Club de Rem Santa Cristina. A les 13.00 h s’han programat sardanes amb la cobla Principal d’Olot. Les audicions seran al matí a la plaça del Pi i a la tarda davanat de l’ermita.

Al migdia se servirà una arrossada popular a càrrec de la penya Xino Xano. L’entitat vol celebrar que enguany fa 35 anys que participa en aquesta festa.  

Concert de cant coral per la vigília de l’aplec.

El dia abans de l’aplec, demà dissabte 16 de març a les 21.00 h de la nit,  s’ha programat a la Parròquia de Lloret un concert de cant coral a càrrec de la Coral Nit de Juny de Palafrugell. Es tracta del tradicional concert de vigilia de l’aplec dels Perdons. L’entrada és gratuïta.