Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Obreria de Santa Cristina celebra aquest diumenge 12 de març el tradicional Aplec dels Perdons

L’Obreria de Santa Cristina celebra aquest diumenge 12 de març el tradicional Aplec dels Perdons

Durant la missa prendran possessió del càrrec les noves obreres de Santa Cristina
10-03-2017


Maria del Mar Cassany, Laia Clos, Marina Garcia i Ariadna Saladrigas seran les protagonistes de l’Aplec dels Perdons d’aquest diumenge 12 de març. Totes quatre agafaran el relleu de les obreres de l’any passat per representar l’Obreria de Santa Cristina durant el 2017.

Les quatre noves obreres de Santa Cristina prendran possessió del càrrec durant l’ofici que es farà diumenge a l’ermita de Santa Cristina, en el marc de l’Aplec dels Perdons, una celebració que es va iniciar entre tres i quatre segles enrere. L'obrer major de Santa Cristina, Arseni Frigola, assenyala que és una tradició que ve de lluny però que no se'n sap l'origen exacte. Afegeix que ve del temps en què la litúrgia catòlica era molt forta i els excessos de Carnaval es perdonaven en aquest aplec. Amb el pas del temps, l'Aplec dels Perdons s'ha convertit en una jornada festiva i popular que compta amb la participació activa de l’entitat Xino-Xano.

La jornada començarà a les 9.00 h del matí per als que la vulguin iniciar caminant. Se sortirà de la plaça de la Vila fins a l’ermita fent parada per esmorzar a s’Illa des Bot i es farà una visita als Jardins de Santa Clotilde.

La Missa, que inclou el relleu de les obreres, la veneració de Sa Relíquia i el cant dels Goigs de Santa Cristina amb el cor Alba de Prima, tindrà lloc a les 12.00 h.

Al migdia se servirà una arrossada popular a càrrec de la penya Xino-Xano. Els tiquets valen vuit euros i es poden comprar a El Puntet. A les 13.00 h i a les 16.00 h s’han programat sardanes a la plaça del Pi al migdia i a l’esplanada de davant del monument a l’Obrera a la tarda, amb la Cobla Principal d’Olot.

Actuació de la coral Indika, la vigília de l’aplec

El dia abans de l’aplec, el dissabte 11 de març a les 21.00 h, s’ha programat a la parròquia de Lloret un concert de cant coral a càrrec de la coral Indika, de l’Escala. Es tracta del tradicional concert de vigília de l’aplec dels Perdons. L’entrada és gratuïta.