Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’exposició “Llaverias i el mar” es trasllada de Lloret a Barcelona

L’exposició “Llaverias i el mar” es trasllada de Lloret a Barcelona

La mostra es podrà veure al Museu Marítim de la capital catalana fins al 30 d’abril
28-01-2016


L’exposició “Llaverias i el mar”, que es va inaugurar a Lloret el passat 1 de juliol, s’ha traslladat al Museu Marítim de Barcelona. Es tracta d’una mostra retrospectiva que commemora el 150è aniversari del naixement de l’artista català Joan Llaverias i Labró, i que ha estat possible gràcies al treball conjunt del Museu del Mar de Lloret, del Museu Marítim de Barcelona i la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, les tres poblacions vinculades amb la vida del pintor.

La inauguració de l’exposició a Barcelona es va fer el passat dissabte 23 de gener i va comptar amb la presència d’autoritats lloretenques com el regidor de Cultura, Albert Robert, la directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, i un col·laborador de l’exposició, l’historiador lloretenc Joan Domènech i Moner. A més, també hi van assistir lloretencs que han cedit obra particular per a aquesta exposició.

“Llaverias i el mar”, que es podrà veure al Museu Marítim de Barcelona fins al 30 d’abril, mostra l’obra pictòrica de Llaverias referida al mar. L’exposició ens presenta l’artista, dibuixant i pintor, d’una qualitat extraordinària, però també l’home cordial i tendre, amic dels seus amics, i l’esportista amb gran capacitat per caminar, nedar i sobretot navegar. La mostra presenta obres dels fons documental i patrimonial dels tres museus organitzadors, així com obra cedida procedent sobretot de col•leccions particulars i del Museu del Modernisme de Barcelona.

L’exposició es podrà visitar al Museu Marítim de Barcelona fins a l’1 de maig. Després es traslladarà a la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, ciutat natal del pintor.