Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’espectacle Psicosi de les 4.48 de la Cia. The Three Keatons obre el cicle Lloret Espai Off aquest dissabte 29 d’octubre

L’espectacle Psicosi de les 4.48 de la Cia. The Three Keatons obre el cicle Lloret Espai Off aquest dissabte 29 d’octubre

L’obra, guanyadora del Premi BBVA de Teatre 2016, tindrà lloc al Puntet de Lloret (21.00 h)
25-10-2016


Psicosi de les 4.48, dirigida per Moisès Maicas amb la col·laboració d’Iván Morales, inaugura aquest dissabte 29 d’octubre la nova temporada del Lloret Espai Off, un cicle d’espectacles teatrals programats en espais no convencionals. L’obra, guanyadora del Premi BBVA de Teatre, 2016, és un soliloqui vital que endinsa l’espectador en la ment de Sarah Kane, la dramaturga i directora teatral anglesa que va escriure l’obra quan patia una depressió. Psicosi de les 4.48 l’interpreta l’actriu catalana Anna Alarcón, mereixedora també del premi a millor actriu d’aquesta edició dels premis.  

Enllaç: https://vimeo.com/152390595

Sinopsi:

El suïcidi sempre ens interroga, i el suïcidi d’una escriptora planteja una pregunta que els vius cerquem de respondre. Inevitablement, l’ombra de la mort de Sarah Kane plana sobre tota la seva obra, i això pot fer que llegim els seus textos buscant un diagnòstic, escoltant els crits sords que demanen ajuda. El repte dels lectors de la darrera obra de Sarah Kane és deixar de buscar l’autora entre les paraules de la peça i transportar el text cap a la seva pròpia realitat; això els ajudarà a reconèixer la por que senten i els impulsos que els mouen en relació amb un acte autodestructiu que sovint preferim ignorar.

Sobre l’autora, Sarah Kane

Sarah Kane Dramaturga i directora de teatre. És una autora de culte a escala internacional i una figura clau de l’anomenat in-yer-face theatre. Va néixer el 3 de febrer del 1971 a Anglaterra (Essex). Els seus pares es dedicaven al periodisme; el pare era cap de redacció del Daily Mirror. Durant l’adolescència ja va mostrar interès pel teatre i l’escriptura; dirigia un grup de teatre, amb què va posar en escena obres de Txékhov i Shakespeare. Va estudiar art dramàtic a la Universitat de Bristol, on es va llicenciar amb matrícula d’honor. L’any 1993 va escriure una primera versió de Blasted, i l’any 1995 l’obra va estrenar-se al Royal Court de Londres. La peça va provocar un gran escàndol i va generar molta polèmica a la premsa.

Els símptomes de depressió de l’autora van començar a manifestar-se en aquesta època. Tot i que Sarah Kane es mostrava oberta, dinàmica i lúcida, alguna cosa feia niu al seu cor. L’any 1998 va escriure Psicosi de les 4.48, un manifest sobre el desig i la impossibilitat de viure i d’estimar. El títol de l’obra fa referència a l’hora en què es produeixen més suïcidis, atès que és l’hora en què disminueixen els efectes dels fàrmacs que s’han pres els malalts la nit anterior. El 20 de febrer del 1999, a l’edat de vint-i-vuit anys, Sarah Kane es va suïcidar.

L’aura mítica de Sarah Kane i la mitologia entorn de la biografia de l’autora han eclipsat sovint una exploració lúcida de la seva obra, centrada exclusivament en els seus textos.

 

arxivat sota: Teatre, Ciutadania, Cultura i Art