Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Esbart Dansaire Lloretenc cedeix el seu vestuari a l’Ajuntament perquè el preservi i en tingui cura

L’Esbart Dansaire Lloretenc cedeix el seu vestuari a l’Ajuntament perquè el preservi i en tingui cura

El vestuari de l’esbart ha passat a formar part del fons del vestuari escènic del Teatre de Lloret
12-02-2021


L’Esbart Dansaire Lloretenc ha cedit el vestuari propietat de l’entitat a l’Ajuntament de Lloret perquè el conservi.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana s’ha inventariat, netejat i catalogat aquest vestuari, que s’ha incorporat al fons de vestuari escènic del Teatre de Lloret i es posa a disposició de les entitats que el vulguin utilitzar.

L’Esbart Dansaire Lloretenc es va fundar l’any 1983 impulsat en un principi des del Grup Cultural Loreto. L’esbart el va impulsar Toni Garcia que en va ser el fundador i director durant molts anys. Va estar en actiu fins al 2000-2005. L’objectiu principal de l’entitat va ser la divulgació de la cultura tradicional mitjançant la pràctica dels balls folklòrics catalans. Malgrat que l’entitat ara no està activa, ha volgut preservar tot el seu fons de vestuari.

És per això que l’Ajuntament de Lloret ha catalogat, netejat i inventariat aquest fons, que ara es troba ubicat al Teatre de Lloret. La regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres, ha destacat la importància de preservar aquest fons i posar-lo a disposició dels lloretencs que el vulguin utilitzar. En paraules de Torres: Hem cregut oportú que aquest fons estigui ubicat al Teatre de Lloret on ja tenen un fons de vestuari escènic.

Ahir, dijous 11 de febrer, membres de l’Esbart Dansaire Lloretenc van poder veure el resultat de la catalogació i ordenació dels vestits en una visita que es va fer al Teatre de Lloret juntament amb la regidora Lara Torres i el regidor del Teatre, Albert Robert.

L'Esbart Dansaire Lloretenc ha cedit uns tres-cents vestits, que sumats al centenar de vestits que ja té el Teatre de Lloret de quan es va portar a escena La Bella Dolores, i el vestuari cedit al teatre per la família Romaní-Draper que consta d’una vuitantena de vestits que havien estat de la seva mare, Maria Rosa Draper, ara el Teatre de Lloret té un fons de vestuari escènic de prop de cinc-centes peces.

El fons de vestuari també consta actualment de vint-i-cinc capses amb complements: mocadors, sabates, guants, davantals, xals, barrets…

Per Albert Robert, si el teatre és l’art efímer per excel·lència, poder preservar en bon estat i posar a disposició de tothom qui ho vulgui aquest fons de vestuari escènic és molt important per a nosaltres.

El fons de vestuari escènic està localitzat en un magatzem del Teatre de Lloret i a disposició de tothom qui el vulgui utilitzar. Un cop utilitzat s’ha de retornar en bon estat de conservació i net.

arxivat sota: , ,