Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’entitat Catalonia Sacra organitza una visita guiada a l’església de Sant Romà de Lloret

L’entitat Catalonia Sacra organitza una visita guiada a l’església de Sant Romà de Lloret

La visita, a càrrec del lloretenc Jordi Soliguer, es farà el proper dissabte 30 de setembre
25-09-2017


L’entitat Catalonia Sacra organitza el proper dissabte 30 de setembre una visita a l’església parroquial de Sant Romà de Lloret. La visita guiada anirà a càrrec del lloretenc Jordi Soliguer, que permetrà conèixer i entendre l’evolució d’aquest temple inaugurat l’any 1522 i profundament reformat que a principis del segle XX, amb la construcció de dues capelles laterals d’estil modernista que l’han convertit en un dels elements més significatius del patrimoni de la comarca de La Selva. L’activitat, proposada pel Bisbat de Girona, començarà a les 11.00 h del matí i té un preu de 5 euros. Per assistir-hi cal una inscripció prèvia, ja que es vol garantir una bona audició i visibilitat dels participants. Les reserves es poden fer a reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693720202. Les places són limitades.

Catalonia Sacra ofereix aquest any més de 50 activitats arreu de Catalunya que volen difondre aquest ric patrimoni i donar-ne la raó de ser. Al Bisbat de Girona, la programació cultural de Catalonia Sacra ha inclòs una conferència sobre el monument de Setmana Santa i el novenari de Santa Maria de Segueró (1 d’abril) i continuarà amb una visita guiada a la catedral (11 de novembre) que serà guiada pel Dr. Joan Molina. A més, Catalonia Sacra ofereix per a grups diverses visites guiades en l’àmbit del bisbat gironí. L’agenda completa d’activitats de Catalonia Sacra es pot consultar al web www.cataloniasacra.cat.

Catalonia Sacra

Més de mil anys de cristianisme a Catalunya han deixat un pòsit meravellós de patrimoni cultural i artístic, fruit de la seva vinculació amb la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país. Un patrimoni que ens arriba en forma d’ermita perduda al Pirineu, d’església parroquial de les viles, de gran catedral de les ciutats, o d’isolat monestir; que es concreta en grans edificis, claustres o campanars, i també en petits objectes litúrgics -obres mestres de l’orfebreria-, passant per retaules i ornaments, música i festes; que és reflex de l’evolució dels estils artístics, des del pre-romànic fundacional fins al modernisme de Gaudí, passant pel gòtic lluminós o el barroc escenogràfic.

Catalonia Sacra, una iniciativa conjunta dels deu bisbats amb seu a Catalunya,  té la voluntat de donar a conèixer aquest patrimoni, col·laborar en la seva dinamització i empènyer una dinàmica turística que l’acosti a tot tipus de públic.