Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’empresari lloretenc Filippo Rigat i Tortorici rep el XIV Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional

L’empresari lloretenc Filippo Rigat i Tortorici rep el XIV Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional

Un altre lloretenc, Sergi Yanes, va rebre el premi en la categoria de recerca i investigació Yvette Barbaza pel projecte de recerca «La cuina de l’arròs a la destinació Costa Brava. Una etnografia gastronòmica i cultural»
14-02-2020


L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles va acollir ahir una nova edició del Premis G!, la festa del turisme gironí, que ha arribat enguany a la seva catorzena edició. L’acte va estar presidit per Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Un dels màxim guardons de la nit, el XIV Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional, va ser lliurat a l’empresari hoteler Filippo Rigat i Tortorici, en reconeixement de la seva trajectòria professional. El llinatge hoteler de la família Rigat és una de les més antigues de la indústria hotelera de l’Estat espanyol i Catalunya, i es remunta a l’any 1804. A Lloret de Mar fa més de 50 anys que la família regenta l’Hotel Rigat Park&Spa, un hotel de 5 estrelles ubicat a primera línia de mar a la platja de Fenals. Durant el seu discurs, Filippo Rigat va destacar que “és un orgull tenir ja cinc generacions al capdavant de projectes hotelers i turístics”. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha remarcat que “per a Lloret de Mar, i es pot fer extensiu a la resta de Catalunya, la família Rigat és un referent de vocació turística i d’excel·lència”.

L’associació Petits Grans Hotels de Catalunya i l’associació Cuina Volcànica de la Garrotxa ha sigut els altres guardonats en els premis G! honorífics. Els premis G! de comunicació s’han concedit als treballs publicats i divulgats a la revista National Geographic Traveler, al diari i revista digitals israelians Israel Hayom i Jewish Traveler, al programa nord-americà “Bare Feet with Mickela Mallozzi” i al blog de viatges Journalist on the Run. I, finalment, el premi en la categoria de recerca i investigació Yvette Barbaza s’ha concedit al projecte de recerca «La cuina de l’arròs a la destinació Costa Brava. Una etnografia gastronòmica i cultural» del també lloretenc Sergi Yanes. Per l’alcalde de Lloret, “és una satisfacció que un jove lloretenc rebi aquest premi pel seu projecte de recerca”.

Els premis G! de turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, han arribat a la catorzena edició i van reunir dues-centes persones, entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí. Es divideixen en tres categories, en què es lliuren guardons honorífics, premis de comunicació i el premi de recerca i investigació turística.

Guardonats dels premis G! 2019 de turisme de les comarques gironines

Premis honorífics

XIV Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional per a l’empresari hoteler Filippo Rigat i Tortorici, en reconeixement de la seva trajectòria professional, dedicació, esforç, valors i virtuts en el desenvolupament del turisme a les comarques de Girona i, especialment, per la seva iniciativa i aportació significativa al desenvolupament i la gestió d’hotels i altres infraestructures turístiques a la Costa Brava i al Pirineu de Girona.

XIV Premi G! Xiquet Sabater al projecte empresarial per a Petits Grans Hotels de Catalunya, en reconeixement de l’excel·lent tasca desenvolupada per aquesta marca, creada fa setze anys, en el sector turístic de l’allotjament, amb hotels boutique i de petites dimensions i amb més de noranta establiments adherits, i per haver contribuït a convertir-los en una experiència turística d’èxit.

VIII Premi G! especial Jordi Comas i Matamala per a Cuina Volcànica de la Garrotxa, pel compromís amb el territori, la recuperació i la promoció d’una cuina amb identitat pròpia, i també per la recerca de noves tendències culinàries des de fa vint-i-cinc anys.

V Premi G! especial Juli Soler i Lobo per a Toni Gerez i Dieguez, en reconeixement de la seva tasca personal i professional en el sector de la restauració, així com per la seva vocació de servei, cultura de l’esforç, dedicació i estima per la Costa Brava.

Premis de comunicació turística

XIV Premi G! Climent Guitart de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans impresos, dotat amb 5.000 euros, per al periodista Carlos Sánchez Pereyra, pel reportatge “Empordà: el llenguatge del vi català”, publicat a la revista National Geographic Traveler en l’edició de Llatinoamèrica, en reconeixement de la qualitat del text i les fotografies i per contribuir a la divulgació i projecció de l’enoturisme de la Costa Brava.

XIV Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals, dotat amb 5.000 euros, per a la ballarina professional i comunicadora Mickela Mallozzi, pel programa “Bare Feet with Mickela Mallozzi”, «Episodi 303. Girona. Catalunya», emès a través de la cadena PBS als Estats Units, en reconeixement de la qualitat dels continguts, el tema i l’audiència assolida i per haver contribuït a la divulgació i projecció de la cultura, el folklore i les tradicions catalanes.

VIII Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals, dotat amb 3.000 euros, per al periodista Jacob Meir Maor per la publicació dels articles «Girona, una parada important a la història jueva» i «Catalunya a través d’ulls jueus», publicats a Jewish Traveler, i «El llegat jueu a Girona», publicat al diari Israel Hayom, ambdós mitjans en versió digital.