Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Arxiu Municipal de Lloret (SAMLM) celebra el Dia Internacional dels Arxius de forma virtual

L’Arxiu Municipal de Lloret (SAMLM) celebra el Dia Internacional dels Arxius de forma virtual

La celebració és el proper dia 9 de juny i es farà a través de la plataforma zoom.
08-06-2020


El proper dimarts, 9 de juny, es commemora el Dia Internacional dels Arxius; és per això que el Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar, malgrat la situació de crisi sanitària, ha organitzat un acte per a celebrar l’efemèride en format digital.

Per això convoca als interessats a les 20:30 h del proper dimarts a través de la plataforma ZOOM. Els interessats han d’enviar un mail a l’arxiu i se’ls donarà accés a l’acte virtual. 

La celebració d’aquesta jornada consistirà en el següent:

- Visita guiada: “Un tour virtual per les instal·lacions del SAMLM”

- Presentació del número 19 del butlletí SESMOND, on es trobaran els següents articles:

  • La Parada de Sesmond, L’esport té el poder de canviar el món. Fina Solà i Gasset, presidenta de la secció d’esports de l’ICA/SPO. 
  • Memòria del Servei d´Arxiu Municipal 2019.
  • Fons documental Riera – Garriga. Tractament i contingut. Marina Garcia, Xavier Orri i Jordi Padilla.
  • El rom Matusalem. Primers apunts d'una crònica d'hipogeus i alambins a Lloret de Mar. Montserrat Sala i Egea i David Barba i Serra.
  • El Lloret que visità Dolors Monserdà. Roser Vila i Sala.
  • Panteó Casanovas Terrats. La voluntat d'una filla. El vincle d'una família amb les seves arrels lloretenques. Montse Sala i Vila.
  • Programa doble en sessió contínua. Jordi Pau i Corominas. 

Les persones que estiguin interessades en participar-hi, han de facilitar el seu correu electrònic a la següent adreça: arxiu@lloret.cat. Poc abans de l’hora fixada per a l’inici de l’acte (les 20:30 h), se’ls enviarà un enllaç per tal que puguin accedir a la presentació. Es recomana tenir l’aplicació del ZOOM descarregada.

La regidora de l’arxiu, Ana García Castany ha destacat que, en aquest any sense precedents els canvis han obligat la ciutadania a reinventar-nos, com ho demostra el fet d’una commemoració del Dia Internacional dels Arxius en format virtual. García Castany també ha posat en valor l’esforç del personal de l’arxiu de Lloret en voler superar aquestes dificultats i a no deixar de celebrar aquesta data i ha convidat a la gent a participar-hi tot esperant retrobar-nos molt aviat presencialment

Segons l’arxiver municipal, Joaquim Daban, la finalitat d’aquesta jornada és la d’obrir portes durant un dia a l’any perquè els ciutadans puguin conèixer de primera mà la gestió i conservació de tota la documentació que arriba a l’equipament municipal, i enguany no ho hem volgut deixar de fer, encara que les portes que obrim siguin virtuals. 

El Dia Internacional dels Arxius, el 9 de juny, és la jornada instaurada pel Consell Internacional d’Arxius per commemorar la creació d’aquest organisme, l’any 1948.

arxivat sota: Arxiu, Arxiu de Lloret