Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Arxiu de Lloret (SAMLM) presenta el llibre ‘Agustí Vilà i Galí. Un navegant de terra ferma’, escrit per l’historiador Joan Domènech i Moner

L’Arxiu de Lloret (SAMLM) presenta el llibre ‘Agustí Vilà i Galí. Un navegant de terra ferma’, escrit per l’historiador Joan Domènech i Moner

El llibre es presenta el proper dijous 29 de juliol i forma part de la col·lecció “Sa Caravera”
26-07-2021


El proper dijous 29 de juliol, a les vuit del vespre i al pati de l’Erol de la Rectoria (plaça de l’Església, 4) de Lloret, es durà a terme l'acte de presentació del llibre Agustí Vilà i Galí. Un navegant de terra ferma. L'autor, Joan Domènech i Moner, ha realitzat aquest estudi biogràfic de qui va ser enginyer, estudiós i figura rellevant de la societat lloretenca.

Agustí M. Vilà i Galí va mostrar sempre interès per la història, la cultura i el patrimoni de Lloret i va contribuir, amb les seves investigacions i estudis, a posar-lo en valor i a difondre’l al conjunt de la ciutadania. Va dedicar un munt de temps a cercar informació relacionada amb el passat de la nostra vila, i va publicar extensos i rigorosos treballs que van ser el resultat de les seves acurades i metòdiques investigacions, segons ha dit l’arxiver municipal, Joaquim Daban.

La presentació anirà a càrrec de l’historiador Mario Zucchitello, que en el pròleg del llibre precisa que l’autor d’aquesta biografia, Joan Domènech, és una persona que amb paciència, perícia, professionalitat i emprant tota mena de documents, alguns dels quals aparentment poc importants, ha aconseguit escriure, de manera clara i elegant, una biografia exemplar.

El llibre ha estat editat per l'Ajuntament de Lloret de Mar i és el quart número de la col·lecció “Sa Caravera”, on tenen cabuda estudis biogràfics, memòries, treballs i monografies breus. La col·lecció “Sa Caravera” complementa la col·lecció “Es Frares”, que ha permès, al llarg de vint-i-set anys, publicar estudis vinculats a Lloret on es tracten temàtiques ben diverses. Segons la regidora de l’Arxiu Municipal, Ana García-Castany, totes aquestes publicacions s’han convertit en bons referents bibliogràfics, han permès una bona difusió de la història de Lloret i han contribuït a millorar la imatge cultural del municipi.

El llibre es pot adquirir a la Unitat de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Lloret de Mar, al Mas de Can Saragossa, a través del correu electrònic patrimoni@lloret.cat. El seu preu és de 20€.