Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Aplec de la Sardana de Lloret celebra la seva 49a edició

L’Aplec de la Sardana de Lloret celebra la seva 49a edició

Es retrà un homenatge a l’historiador lloretenc Joan Domènech i Moner
29-04-2016El paratge de Santa Cristina serà, un any més, l’escenari escollit pels sardanistes lloretencs per celebrar l’Aplec de la Sardana, que enguany arriba a la seva 49a edició. Així, els paratges a l’entorn de l’ermita de Santa Cristina concentraran aquest proper diumenge, 1 de maig, gran nombre de sardanistes, que estaran acompanyats durant tot el dia per les cobles Ciutat de Girona, La Principal del Llobregat i La Flama de Farners.

L’Aplec homenatjarà aquest any l’historiador lloretenc Joan Domènech i Moner, una persona que sempre ha batallat per la sardana en la seva faceta d’articulista d’opinió i en la seva vessant literària, tant en els seus articles constants a la revista Som i a la Revista de Girona com també als diaris on ha col·laborat i col·labora. També ha col·laborat sempre en els diferents aplecs. I en l’àmbit de la política, a través dels diferents càrrecs públics que ha ocupat, ha treballat de forma constant per vetllar per la sardana i el món sardanista i posar-los en valor.

L’Aplec de la Sardana, amb sessions de matí i tarda, comptarà un any més amb un dinar popular i un espectacle infantil a les 17.00 h a càrrec del mag Fèlix Brunet.

Concert de vigília de l’aplec de la sardana al teatre.

Per continuar amb la tradició, un any més, el dissabte 30 d’abril es podrà gaudir del concert de vigília de l’aplec. Es farà a les 21.30 h al Teatre i anirà a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell. A la mitja part del concert, es retrà homenatge a la cobla amb motiu del seu 40è aniversari.

L’Aplec de la Sardana de Lloret és una celebració molt arrelada, segons ha destacat el regidor de Cultura, Albert Robert, que ha subratllat que “les seves quaranta nou edicions posen de manifest que els sardanistes lloretencs continuen gaudint d’aquest ball tradicional, i treballen per difondre i divulgar la cultura catalana a les generacions futures”.

arxivat sota: , ,