Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’alcalde de Lloret rep a la Fundació Aspronis

L’alcalde de Lloret rep a la Fundació Aspronis

La Fundació demana suport als ajuntaments per la greu situació de les entitats socials
08-02-2019


L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha rebut avui la visita del Director General de la Fundació Aspronis, Sr. Francesc Durà, que ha posat en coneixement de l’Ajuntament la greu situació que pateixen les entitats socials d’atenció a la discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral / pluridiscapacitat o amb problemes de salut mental, així com d’atenció precoç.

En el marc de la reunió Francesc Durà ha lliurat un document on l’entitat explica les reivindicacions del sector per a la fi de la congelació i les retallades dels mòduls assistencials amb què la Generalitat finança els serveis, una situació que s’arrossega des de 2009 i que compromet seriosament l’atenció dels col·lectius amb qui treballa Aspronis. Denuncia també la greu situació en què deixa els Centres Especials de Treball (CETs) l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros, un fet que el sector celebra com a avenç social, però que ha d’assumir sense cap tipus de mesura de finançament per part de la Generalitat ni de l’Estat. Aquest document s’ha fet arribat als ajuntaments de Malgrat, Palafolls, Blanes i Lloret de Mar, que són els municipis d’on provenen la majoria de les persones ateses i dels treballadors amb qui treballa directament Aspronis, ja sigui amb serveis assistencials o mitjançant el CET.

L’alcalde ha explicat “He recollit la documentació i m’he compromès a, des de l’equip de Govern, fer arribar una proposta a la resta de grups municipals que consisteix en fer la lectura del manifest de la Fundació Aspronis abans de començar el proper ple”.

La Fundació Aspronis atén més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, d’altres col·lectius en risc d’exclusió i 1.200 infants de mitjana anualment en atenció precoç a la comarca de la Selva i els municipis del nord del Maresme. Compta amb una plantilla de 335 treballadors, dels quals més d’un terç té discapacitat intel·lectual.

arxivat sota: ,