Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament i l’Associació de Dones l’Aurora impulsen una campanya informativa contra les agressions sexistes

L’Ajuntament i l’Associació de Dones l’Aurora impulsen una campanya informativa contra les agressions sexistes

S’iniciarà el proper dissabte 21 de juliol al Clon Festival
20-07-2018


L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha presentat la campanya informativa que té com a objectiu aconseguir una ciutat lliure de sexisme i d’agressions sexistes i sexuals, on tothom pugui gaudir de la festa i de l’espai públic en llibertat.

Amb el lema “De festa, gaudim!” #NOMÉSSÍÉSSÍ, la campanya s’iniciarà el proper dissabte al Clon Festival en el qual s’instal·larà un punt lila d’informació que serà atès per membres de l’associació de dones l’Aurora i voluntaris supervisats pel SIAD, el servei d’Informació i Atenció a la Dona de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

A més d’aquest punt informatiu, s’han dissenyat díptics en quatre llengües que es distribuiran entre els hotels i edificis municipals, així com banderoles i pancartes amb el contingut de la campanya que s’instal·laran a diferents punts del municipi. Tal com ha explicat l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, “des de l’Ajuntament s’està treballant de manera transversal per promoure la prevenció de les violències masclistes en l’àmbit comunitari i, en aquest sentit, les agressions sexistes a l’espai públic són un dels aspectes que es volen treballar en aquesta campanya”.

Aquests punts lila estaran presents en les tres edicions del Clon Festival programades per a aquest estiu i, una vegada aprovat el protocol, aquesta campanya s’estendrà a la resta de festes i esdeveniments organitzats per l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Lloret, ja des de 2004, va posar en funcionament un servei per donar suport a les dones. Es tracta d'un espai d’informació, orientació i atenció a les dones que pateixen violència.

Amb la promulgació de la Llei catalana 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista es consagren i es garanteixen un conjunt de drets per restituir el projecte de vida de les dones en situació de violència masclista.

Aquesta llei enumera diversos tipus de violència, entre altres la violència sexual i els abusos  sexuals, que defineix com a “qualsevol acte de naturalesa sexual no consentit per les dones amb independència que la persona agressora pugui tenir amb la dona una relació conjugal, de parella, afectiva o de parentiu”.

La mateixa llei estableix que les administracions públiques, en l’àmbit de les seves competències i de manera coordinada, han de dur a terme campanyes de sensibilització que incloguin un conjunt d’accions pedagògiques i comunicatives destinades a generar canvis i modificacions en les actituds de la població que permetin avançar cap a l’erradicació de la violència masclista; un conjunt d’accions orientades a evitar o reduir la incidència de la problemàtica de la violència masclista per mitjà de la reducció dels factors de risc, i també accions destinades a sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica.

Més informació