Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret se suma al projecte Apropa Cultura, que promou la inclusió i la transformació social a partir de la cultura

L’Ajuntament de Lloret se suma al projecte Apropa Cultura, que promou la inclusió i la transformació social a partir de la cultura

El regidor de Cultura, Albert Robert, i el de Benestar i Família, Cristian Fernández, han participat aquest matí a la presentació del programa
28-11-2018


El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lloret, Albert Robert, i el de Benestar i Família, Cristian Fernández, juntament amb Sonia Gainza, directora del programa Apropa Cultura, han participat avui a la presentació a Lloret del programa Apropa Cultura, mitjançant el qual a través del teatre municipal, es cediran localitats a preus reduïts per a entitats que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió social.

El projecte pretén facilitar l’accés d’aquests col·lectius a la cultura, per la qual cosa s’organitzen sessions formatives a les entitats, visites adaptades per als seus usuaris i usuàries, així com assessorament als equipaments culturals per millorar la seva accessibilitat.

En la presentació, el regidor Cristian Fernández, ha dit que “el projecte ens permet treballar en xarxa i aprofundeix i multiplica la tasca que es fa des de les administracions i en concret des de les àrees l’àrea de Benestar i Família i Cultura de l’Ajuntament per arribar a tothom”. Fernández ha remarcat que “es tracta d’un projecte d’enriquiment compartit”.

Per la seva part, Albert Robert, regidor de Cultura, ha posat en valor la transversalitat del projecte, i ha dit que “un dels objectius des de l’àrea de Cultura és fer-la accessible, i això cobra encara més sentit quan parlem de persones vulnerables”.

Sonia Gainza, directora d’Apropa Cultura ha subratllat que “amb Lloret ja són 29 els municipis de Catalunya adherits al programa”.

A l’acte també hi han assistit representats d’institucions, del Teatre de Lloret i entitats socials del municipi.

Sobre Apropa Cultura

La iniciativa Apropa Cultura va néixer l’any 2006 per donar resposta a l’interès de diverses entitats per assistir a concerts programats a L’Auditori de Barcelona. Gràcies al programa, els equipaments cedeixen una part de les seves localitats i activitats a preu reduït, per tal que persones en situació vulnerable —amb discapacitat intel·lectual, gent gran, persones en situació de privació de llibertat, immigrades, persones amb addicció, malaltia mental o sense llar— puguin gaudir d’espais i experiències úniques. El programa també té un compromís amb l’educació, organitza cursos d’arts adreçats a professionals de l’àmbit social i educatiu, i alhora dissenya formacions en accessibilitat i diversitat per a professionals dels equipaments culturals.

Apropa Cultura compta amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació MRW. El programa rep el suport del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals, que facilita la incorporació de nous equipaments culturals de Catalunya adherits a la xarxa.

Què fa Apropa Cultura

Apropa Cultura agrupa teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus de Catalunya que cedeixen una part de les seves localitats i activitats a un preu reduït.

A més, el programa té un compromís amb l’educació, organitza cursos en arts adreçades a professionals de l’àmbit social i educatiu, i alhora dissenya formacions en accessibilitat i diversitat per a professionals dels equipaments culturals.

El programa s’adreça a entitats socials que treballen amb persones en situació de risc d’exclusió social tant des de l’àmbit de la prevenció com de la intervenció directa:

  • Persones amb discapacitat intel·lectual.
  • Persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.
  • Persones amb discapacitat física en situació d’exclusió social.
  • Gent gran (residències, centres de dia, programes de combatre l’aïllament, programes d’inclusió social).Persones en situació de privació de llibertat.
  • Persones immigrades (programes d’acollida i d’inclusió social).
  • Infància i adolescència (CRAES i centres oberts).
  • Persones amb addicció.
  • Persones en situació de sense llar.