Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret s’adherirà a una línea d’ajuts de la Generalitat per adquirir habitatge social mitjançant l’exercici de tanteig i retracte

L’Ajuntament de Lloret s’adherirà a una línea d’ajuts de la Generalitat per adquirir habitatge social mitjançant l’exercici de tanteig i retracte

La Secretaria d’Habitatge de la Generalitat considera oportú que l’Ajuntament s’hi adhereixit per la forta demanda i pressió que té el municipi
03-07-2018


Aquest 2018, l’Ajuntament de Lloret s’adherirà a una línea d’ajuts econòmics de la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat per adquirir habitatges per a ús social. La Secretaria d’Habitatge s’ha adreçat a l’Ajuntament de Lloret  per comunicar-los que degut a la forta demanda i pressió de sol·licituds  que té el municipi a la Mesa d’Emergència amb necessitat d’habitatge social, seria oportú que s’adherís a aquesta línea d’ajuts per adquirir habitatge que es destinaria a ús social mitjançant l’exercici de tanteig i retracte.

El primer pas que ha de fer l’Ajuntament de Lloret per tal de poder rebre aquesta ajuda econòmica és adherir-se a un acord marc per ajuntaments i entitats socials per a l’adquisició d’habitatges provinents del tanteig i retracte mitjançant la línea de préstecs bonificats.

El regidor de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret, Cristian Fernández, s’ha mostrat predisposat a acollir-se a aquesta línea d’ajuts i ha dit que “l’objectiu de l’Ajuntament de Lloret és prevenir en primer lloc situacions de desnonament, atendre i fer efectiu el reallotjament adequat de les persones que són desnonades, i garantir el dret a l’habitatge del conjunt de la ciutadania, començant pels col·lectius més vulnerables”. 

Cal recordar que des de l’any 2015, la Generalitat ─o, en el seu defecte, les administracions o entitats del tercer sector a qui es cedeixi aquest dret─, poden adquirir aquells habitatges que les entitats financeres hagin obtingut a través d’execucions hipotecàries i que es disposin a vendre’ls. Els habitatges que s’adquireixin mitjançant el dret de tanteig i retracte es destinaran a resoldre situacions puntuals d’emergència.

Fernández ha recordat que aquests habitatges, s’adscriuran al patrimoni municipal del sòl i l’habitatge per poder fer efectiu el dret dels ciutadans a accedir a un habitatge digne i adequat.

Al marge d’aquestes adquisicions, des de l’Ajuntament es continua treballant en altres línies per aconseguir la mobilització de pisos buits propietat d’entitats bancàries a través de cessions temporals voluntàries.

arxivat sota: