Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret rep a l’ONG “Agermanament sense Fronteres” amb motiu del 20è aniversari de col·laboració amb l’entitat

L’Ajuntament de Lloret rep a l’ONG “Agermanament sense Fronteres” amb motiu del 20è aniversari de col·laboració amb l’entitat

El consistori hi participa amb un projecte de cooperativa de dones
16-10-2019


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha rebut la visita de l’ONG “Agermanament sense Fronteres” que ha volgut agrair la col·laboració que els ofereix el consistori des de fa des de fa vint anys. Fins al municipi s’ha desplaçat el secretari Antoni Cabré, que també exerceix de director de l’entitat a Barcelona i és el coordinador i interlocutor amb les delegacions; Charles Kooh, president, i Josiane Emouck, secretària, que venen d’ASAFRO Camerun i la voluntària i col·laboradora de la delegació de Lloret de Mar Pilar Fidalgo.

Els projecte amb els quals participa Lloret de Mar han estat principalment a Camerun i sobretot dirigits a l’empoderament de dones en zones agrícoles a través de cooperatives. La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jimenez, han explicat que “El projecte que es va presentar a la subvenció del 2018 s’anomena La transformació i comercialització, nou repte a les cooperatives de dones cameruneses i es continuació de projectes d’anys anteriors a través del cultiu de la yuca”. En aquest sentit Antoni Cabré detalla que “les dones són el pal de paller a les famílies, treballen les plantacions per consum propi, i de les seves famílies, i per tant a traves d’aquest treball del camp hi podem trobar diferents sortides laborals”. A través d’aquest projecte actualment hi ha unes 60 cooperatives locals, ubicades a zones de pobles petits a l’interior de Camerun, i aglutina unes 600 dones. A banda de l’estructuració de les cooperatives també hi ha una part formativa en la qual s’ensenya a les dones temes de motivació i treball en equip, agrícoles i de gestió econòmica.

La regidora de Benestar i Família també ha explicat que “A Lloret s’ha realitzat sensibilització en els darrers anys a les escoles sobre aquest projecte realitzant taller del “Bagul misteriós” i taller de contes”.

Agermanament sense Fronteres neix a principis dels 60 a Barcelona com un moviment que busca la cooperació a través del diàleg amb els països del Sud, especialment a Camerun.

L’any 1996 es constitueix com a ONG i fins a dia d’avui treballa en projectes de desenvolupament a països del Sud amb una visió de justícia global i basada en l’intercanvi de valors.

arxivat sota: Associacions, Altres