Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret realitzarà una campanya d’esterilització de gats ferals durant el primer trimestre de l’any 2017

L’Ajuntament de Lloret realitzarà una campanya d’esterilització de gats ferals durant el primer trimestre de l’any 2017

Aquestes campanyes periòdiques es realitzen des de fa més de 10 anys
23-02-2017


De cara al 2017 l’Ajuntament de Lloret ja ha previst novament pressupost per continuar amb les campanyes d’esterilització de gats rodamon, i es tenen identificades més de 30 colònies felines de les quals s’ha rebut petició d’actuació per part de l’administració. Es preveuen iniciar les captures, controls sanitaris i esterilitzacions durant el primer trimestre de l’any.

Des de fa més de 10 anys l’Ajuntament fa campanyes periòdiques d’esterilització de gats ferals, amb el suport d’entitats animalistes i persones que voluntàriament alimenten gats de carrer, seguint el mètode CER (captura-esterilització-retorn). Per efectuar aquestes actuacions es disposa de personal específic, l’Auxiliar de Protecció de l’Entorn, el qual compte amb material divers per a la gestió de tot tipus de fauna.

En aquest sentit durant la campanya de 2015 es van capturar 95 felins, dels quals 93 van ser testats (FeLV i FIV), 36 gats castrats i 44 gates esterilitzades. S'hi van destinar un pressupost d’aproximadament 6.000 €. L’any 2016, es va seguir actuant a través del CAAS (Centre d’Acollida d’Animals de la Selva) amb qui l’Ajuntament té signat un conveni, efectuant 42 tests, 9 castracions, 34 esterilitzacions i retornant els gats al punt de captura.

Jordi Orobitg, regidor de Medi Ambient, ha explicat que “amb la voluntat d’unir esforços per dur a terme el correcte i efectiu seguiment de les colònies de gats del municipi, cada any, en iniciar les captures de felins, es contacta amb les associacions locals”. I ha remarcat que “l’Ajuntament col·labora amb la cessió de gàbies trampa, captura i posterior esterilització de felins, desinsectació d’espais on hi ha colònies, atenció d’animals ferits, etc. La relació de suport i comunicació amb les persones interlocutores de les associacions animalistes és fluida, mantenint contacte amb entitats com APASC, Cocogat, Por ellos, o Tarracosbull i s’han convocat algunes reunions amb els seus representants, efectuat visites, atès peticions i trucades per tal d’actuar en els punts més crítics del municipi on es concentren colònies de gats, també s’ha col·laborat amb elles per organitzar jornades per a la tinença responsable d’animals de companyia.

La darrera campanya duta a terme per l’Ajuntament conjuntament amb el CAAS, va ser la campanya d’identificació gratuïta d’animals domèstics del setembre en la qual es van xipar i inscriure en el cens: 147 gossos i 37 gats del municipi i 10 animals més d’altres poblacions de la Selva.

 

 

 

 

arxivat sota: Actualitat, Ciutadania