Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret realitza seixanta auditories energètiques a llars vulnerables

L’Ajuntament de Lloret realitza seixanta auditories energètiques a llars vulnerables

Tècnics especialistes valoren l’estat de l’habitatge en relació amb el confort energètic i assessoren a les famílies sobre l’estalvi energètic i actuacions per disminuir el consum energètic
24-03-2021


L’Ajuntament de Lloret es troba aquestes setmanes realitzant auditories energètiques a llars vulnerables detectades per serveis socials i l’Oficina Local d’Habitatge. La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, explica que “De moment, ja s’han iniciat les 20 primeres auditories, i es preveu arribar a les 60 en les properes setmanes”.  Aquestes auditories es duen a terme a través del Programa d’Estalvi Energètic i Pobresa Energètica de la Diputació de Girona a la qual el consistori està adherit des del 2018. 

El Programa d’Estalvi Energètic i Pobresa Energètica és fruit del que preveu la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, i els seus objectius són sensibilitzar la població sobre la despesa energètica de les llars, millorar l’eficiència energètica de les llars i reduir els costos de subministraments, especialment a les persones més vulnerables. 

L’any 2020 la Diputació de Girona va concedir una subvenció a l’Ajuntament de Lloret de Mar per l’adquisició de 10 neveres, 15 deshumidificadors i 15 radiadors que milloraran l’estalvi energètic de les llars auditades.  La regidora d’Habitatge explica que “Enguany, l’Ajuntament de Lloret de Mar ha sol·licitat novament una subvenció a la Diputació de Girona que ha de permetre la compra de 8 neveres i 16 radiadors amb termòstat”. 

Aquestes auditories consisteixen en vàries visites al domicili a càrrec de tècnics especialistes, per valorar l’estat de l’habitatge en relació amb el confort energètic, assessorar les famílies sobre l’estalvi energètic i realitzar actuacions a l’habitatge per disminuir el consum energètic. Els beneficiaris d’aquest àmbit d’actuació són persones vulnerables de Lloret de Mar que compleixen uns barems definits prèviament, i que es troben en situació de pobresa energètica.

Més informació