Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret posa en funcionament dues zones per gossos a la platja de Lloret

L’Ajuntament de Lloret posa en funcionament dues zones per gossos a la platja de Lloret

L’any 2018 es va habilitar un primer espai de platja a punta Garbí a la platja de Fenals
11-11-2022


 

  • Estan habilitades fora de la temporada de bany (del 16 d’octubre al 14 de març)

Lloret de Mar disposa des de dimarts, 9 de novembre, de dues zones noves per a gossos a les seves platges. En aquest cas es tracta de la platja de Lloret que ha habilitat espais a les dues puntes: al sector de sa Caravera, zona sud de la platja de Lloret, i al passeig de sa Caleta, zona nord, en el tram que va des de la zona de platja de l’aparcament de sa Caleta fins al mirador de Mallorca. Amb aquest ja seran tres els espais habilitats per poder passejar amb els gossos a la platja; la primera zona es va habilitar el 2018 i es troba a la zona sud de Fenals, a punta Garbí, amb 17.000 metres quadrats. 

Els tres espais estaran en funcionament en la temporada fora de bany, des del 16 d’octubre al 14 de març. 

En paraules de la regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs: “Disposàvem des del 2018 d’aquest espai a Fenals i, en base a la bona experiència a punta Garbí i la demanda per habilitar una zona a la platja de Lloret, hem creat aquests dos nous espais”. Respecte a allargar aquests espais més enllà d’aquestes dates marcades, la regidora detalla que “la Bandera Blava, distintiu europeu de la qualitat de les platges, marca clarament que els espais per a gossos només poden ser fora de la temporada de bany”. 

L’Ajuntament ha instal·lat cartells informatius que indiquen aquestes zones, el període de funcionament i les normes a respectar: no és un espai exclusiu per a gossos i, per tant, cal tenir-los sota control. Els gossos poden anar deslligats a la platja, però els considerats potencialment perillosos han d’anar lligats sempre i dur el morrió posat; cal que estiguin identificats i recollir els excrements de les mascotes així com evitar que orinin a la sorra o embrutin el mobiliari de la platja. L’incompliment de les normes de conducta pot comportar sancions de fins a 1.500 euros.

arxivat sota: Campanya, Animals, Medi Ambient