Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret organitza el primer concurs SONABUCS

L’Ajuntament de Lloret organitza el primer concurs SONABUCS

El grup guanyador actuarà a la Festa Major de Santa Cristina 2017


La Secció de Joventut de l’Ajuntament de Lloret de Mar, a través d’ELS BUCS D’EL PUNTET, organitza la 1a edició del concurs SONABUCS.  La finalitat en paraules de Cristian Fernández, regidor de Joventut, “és fomentar la creació musical i donar l’oportunitat a bandes i solistes joves de donar-se a conèixer”.

Actualment, i fins al 20 de setembre, les bandes poden presentar les seves maquetes. Del total de treballs presentats, un jurat especialista triarà, d’entre les propostes rebudes, les cinc finalistes que participaran directament a la final del concurs. Es valorarà la qualitat tècnica, l’originalitat i la composició, així com que el tema sigui de composició pròpia.

La fase final tindrà lloc en el marc de les barraques de Festa Major de Sant Romà al novembre en què les cinc bandes finalistes tocaran durant un màxim de 25 minuts davant dos jurats: un de professional que determinarà com anteriorment la qualitat tècnica, l’originalitat i la composició, i un jurat obert al públic, que podrà votar mitjançat les  xarxes socials.

El regidor de Joventut ha explicat que “hi haurà tres premis: millor banda escollida pel , que tindrà una subvenció de 800 € en metàl·lic i actuarà a les barraques de la Festa Major de Santa Cristina 2017 amb una subvenció de 300 €; millor banda escollida pel públic, amb una subvenció de 500 € en metàl·lic; i millor banda local escollida pel jurat, amb subvenció de 300 € en metàl·lic”. Les bases es poden consultar a:

www.facebook.com/groups.bucspuntet

Des de l’any 2013, Lloret de Mar disposa de bucs d’assaig municipals per als grups lloretencs. Els Bucs d’Assaig d’El Puntet consten de dues sales insonoritzades i condicionades acústicament per a la pràctica musical, i disposen dels elements mínims imprescindibles per poder assajar sense haver de portar més material que el  instrument (altaveus, micròfons, amplificadors, bateria, etc.). A més, en cas de no disposar-ne, hi ha la possibilitat de llogar instruments a uns preus simbòlics. L’espai també disposa d’un petit estudi d’enregistrament per poder enregistrar maquetes o gravacions senzilles.

Els noms de les dues sales fan referència a dues formacions lloretenques dels anys 90. Per una banda, 972, que van ser els primers joves que feien música per a joves amb certa projecció; i Ironia, que fou el grup que amb la seva perseverança aconseguí que s’habilités un magatzem d’El Puntet com a bucs provisionals i foren els seus primers usuaris.