Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret municipalitza la llar d’infants Els Pops

L’Ajuntament de Lloret municipalitza la llar d’infants Els Pops

La municipalització permetrà treballar en un únic projecte de Ciutat Educadora respecte el primer cicle d’educació infantil
01-12-2020


L'Ajuntament de Lloret, a partir del proper curs escolar 2020-2021, passarà a assumir la totalitat de la gestió de les dues llars d'infants municipals del municipi. D'aquesta manera, s'internalitzarà la gestió tant de la llar d'infants Lola Anglada com d’Els Pops, actualment coordinada per la Fundació Pere Tarrés.

El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, explica que “Fins ara teníem dos projectes de llar d’infants que treballaven de forma coordinada; amb la propera municipalització d’Els Pops, passarem a tenir un únic projecte de Ciutat Educadora respecte la petita infància i el primer cicle d’educació infantil. Per l’Alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, “Aquesta unificació ha de facilitar, encara més, el treball en xarxa entre les dues llars d’infants municipals i també, amb la secció d’Educació de l’Ajuntament de Lloret”.

El projecte educatiu de Ciutat Educadora de Lloret situa l’infant com a protagonista del procés d’aprenentatge i els i les mestres esdevenen els guies d’un procés pedagògic que té com a punt de partida la reflexió i el treball en equip. Aquest projecte fomenta els valors de respecte mutu com a principi de convivència i plataforma de treball; el pluralisme ideològic i la interculturalitat; la innovació com a eina de progrés i millora; l’educació integral com a mètode de formació dels infants dins d’una comunitat democràtica i participativa; el treball d’atenció a la diversitat, respectant els diferents ritmes d’aprenentatges i on tots els infants tinguin cabuda; la participació responsable i positiva, la valoració i el reconeixement de les persones i els seus projectes; el foment de la cultura de l’esforç i el treball ben fet; la correcta comunicació entre els diferents membres de la comunitat educativa; el diàleg per a la resolució de conflictes; la corresponsabilitat de les famílies i el compromís bàsic en l’educació per la sostenibilitat.

El procés de municipalització comportarà la subrogació, amb les mateixes condicions de sou i drets laborals, de les treballadores de la llar d’infants Els Pops. Les professionals no seran considerades formalment empleades públiques de l'Ajuntament ja que això es regeix, com correspon, a través d'un procés públic de selecció de personal.

La llar d’infants Els Pops, que es troba ubicada al carrer de Josep Pla, número 2, va ser inaugurada el 27 de novembre de l’any 2006 (tot just fa 14 anys) i el seu nom prové d’un destacat equip de beisbol del municipi dels anys 50. Anualment acull prop d’un centenar d’alumnes.