Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret lliura el certificat d’acollida a 16 alumnes

L’Ajuntament de Lloret lliura el certificat d’acollida a 16 alumnes

Els estudiants provenen de diferents països extracomunitaris
30-10-2017


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha lliurat, a la Biblioteca Municipal de Lloret, el certificat d’acollida a 16 alumnes provinents de països extracomunitaris com Rússia, Marroc, Gàmbia, Hondures, Bielorússia, l’Índia, Uruguai i Ucraïna.

El servei de primera acollida s’ofereix a través del Govern de Catalunya en col·laboració amb els ens locals, els agents socials i diverses entitats especialitzades en virtut de la Llei d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya. L’objectiu és oferir un conjunt d’accions i recursos que responguin a les necessitats inicials de formació i informació de persones nouvingudes i inclou l’acompanyament personalitzat, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. Concretament els alumnes participants han acreditat 90 hores de llengua catalana (mòdul A), 15 hores de coneixements laborals (mòdul B) i 15 hores de coneixement de la societat catalana i el seu marc  jurídic (mòdul C).

Antonio Lorente, regidor de Benestar i Família, explica: “Des de la Regidoria de Benestar i Família coordinem aquestes formacions. L’objectiu és oferir un acompanyament, formació i certificats mínims que facilitin viure, conviure i treballar a Catalunya. Són unes eines que promouen l’autonomia personal i la igualtat d’oportunitats entre tota la ciutadania”. I ha afegit que “el lliurament d’aquests certificats és un reconeixement a aquest esforç per incloure’s en la societat que els acull”.

Al lliurament dels certificats també hi han participat els alumnes que varen completar el mòdul C, organitzat conjuntament amb l’Oficina de Català de Lloret de Mar.