Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret inicia una campanya per la recollida d’oli domèstic

L’Ajuntament de Lloret inicia una campanya per la recollida d’oli domèstic

S’estrena avui amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental
14-02-2017


Avui, Dia Mundial de l’Educació Ambiental, l’Ajuntament de Lloret de Mar ha iniciat una campanya per al foment de la recollida d’oli domèstic.

Jordi Orobitg, regidor de Medi Ambient, ha explicat que “l’oli és un dels residus domèstics més contaminants i, a la vegada, un dels que té menys recollida selectiva”. L’oli domèstic constitueix una de les principals causes de contaminació de les aigües residuals urbanes bàsicament per l’escàs reciclatge i el mal hàbit d’abocar-lo per l’aigüera, al vàter o llençar-lo a la brossa.

Jordi Orobitg ha explicat que “amb aquesta campanya de sensibilització ambiental es pretén facilitar i apropar al ciutadà la recollida d’oli domèstic usat, amb la implantació d’una xarxa de contenidors al carrer que complementaran el punt de recollida existent a la deixalleria municipal, donant un servei més accessible i sense horaris”. En total s’han instal·lat vuit contenidors de color taronja i es proporcionarà als ciutadans que el vulguin un embut per facilitar la deposició de l’oli. Aquest embut disposa d’un adaptador per poder enroscar-lo a qualsevol tipus d’ampolla de plàstic d'1,5-2 litres, evitant que se’n vessi cap gota.

Un cop plena l’ampolla de plàstic, aquesta es podrà dipositar en un dels contenidors de recollida d’oli domèstic ubicat en els següents carrers i places: al carrer d’Hipòlit Lázaro (al lateral de la Casa de la Cultura); al carrer del Rector Felip i Gibert (davant l’accés al Mercat Municipal i al lateral dels centres escolars Esteve Carles i Immaculada Concepció); a l’avinguda d’Aiguaviva davant l’entrada a la llar d’infants Lola Anglada); a l’avinguda de Josep Pla i Casadevall (al davant de l’entrada de la llar d’infants Els Pops i l’escola Àngels Alemany); a la plaça de Melcior Montero; a la plaça d’Esteve Fàbregas (a prop del punt d’informació juvenil El Puntet de Fenals); a la plaça de la Creu (a la confluència dels accessos a les urbanitzacions Creu de Lloret, Lloret Blau, Lloret Residencial, Masies de Lloret i Montlloret); a la plaça de les Regions i a la deixalleria municipal. Jordi Orobitg ha explicat que “aquesta xarxa de contenidors de recollida d’oli s’anirà ampliant i fent extensiva a altres punts del terme municipal, si se’n comprova la bona utilització”. I hi ha afegit: “També es repartiran embuts per a la recollida d’oli entre els alumnes de primària de les escoles de Lloret per fomentar la sensibilització sobre aquest tema”.

 

 

arxivat sota: Actualitat, Campanya, Ciutadania