Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret engega una nova campanya per posar el xip i censar els animals de companyia

L’Ajuntament de Lloret engega una nova campanya per posar el xip i censar els animals de companyia

L’any passat es varen registrar 200 animals de companyia a través d’aquesta campanya
04-10-2021


De l’1 al 31 d’octubre l’Ajuntament de Lloret i el Consell Comarcal de la Selva, promouen una nova edició de la campanya d’identificació d’animals de companyia. Es tracta d’una campanya que es realitza des del 2016 i va adreçada a gossos, gats i fures.

Els centres veterinaris que participen en la campanya són la Clínica Ignasi Mir (Av. Rieral, 38), Clínica Rosa Macià Termes (C/ Sènia del Barral, 36) i el Centre El Vellmarí (C/ Cienfuegos, 5)  o el Centre Canvet (Av. Josep Pla Casadevall, 50-52).

Com els darrers anys els interessats només hauran d’adreçar-se als centres veterinaris col·laboradors, amb el seu DNI o NIE per acreditar que resideixen a Lloret, així com amb la cartilla sanitària de l’animal. Aquesta documentació és necessària per recollir les dades que hauran de constar en la sol·licitud d’alta al registre censal d’animals de companyia del municipi. En el cas de gossos de races considerades potencialment perilloses, en posterioritat a la identificació, hauran de contractar la corresponent assegurança de responsabilitat civil imprescindible per obtenir la llicència per a la tinença i conducció de GPP. La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs explica que “aquesta campanya facilita als propietaris la identificació i el registre de la seva mascota al cens municipal i ens permet tenir accés a les dades dels animals en casos de pèrdua, fugida o abandonament”. L’any 2020 es varen donar d’alta 200 animals de companyia mitjançant aquesta campanya.

En finalitzar el període de la campanya, des de la secció de Medi Ambient de l’Ajuntament es tramitaran totes les altes al cens municipal, així com la inscripció al registre de la Generalitat ANICOM. Els participants en la campanya d’identificació d’animals de companyia gaudiran de la gratuïtat de la implantació d’un microxip homologat, així com de l’exempció del pagament de la taxa corresponent al 2021.

arxivat sota: Actualitat, Campanya