Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret du a terme diferents actuacions de millora en la mobilitat dels carrers propers als centres educatius Àngels Alemany i Coll i Rodés

L’Ajuntament de Lloret du a terme diferents actuacions de millora en la mobilitat dels carrers propers als centres educatius Àngels Alemany i Coll i Rodés

L’objectiu és millorar la seguretat i afavorir la progressiva autonomia dels infants
10-03-2017L’Ajuntament de Lloret de Mar ha fet una revisió de les diferents problemàtiques que es generen al voltant dels carrers propers als centres educatius Àngels Alemany i Coll i Rodés amb l’objectiu de dur a terme una sèrie d’actuacions que en millorin la seguretat. En paraules del regidor de Mobilitat, Albert Robert: “Un dels compromisos d'aquest equip de govern al llarg de la present legislatura és el desplegament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que entre altres coses preveu la revisió dels nostres carrers d'accés a les escoles, per tal que siguin més segurs, i generar espais on els infants puguin conquerir progressivament els marges d’autonomia que corresponen a la seva edat, ja que és bo que puguin ser conscients per ells mateixos de les oportunitats que els pot oferir una major seguretat”.

La petició de la millora de la seguretat als carrers a prop dels centres escolars va ser també un dels temes treballats pels alumnes de Lloret en la passada edició de l’Ajuntament dels Infants i, per tant, amb aquestes actuacions el consistori dona compliment als mandat aprovats per ells.

Al voltant dels centres escolars Àngels Alemany i Coll i Rodés s’han detectat les següents problemàtiques: estacionament en doble filera a l’avinguda de Josep Pla al costat dels vehicles estacionats en bateria en les maniobres de desencotxament i encotxament dels nens i nenes dels centres, fet que implica un risc per als pares i alumnes que surten del cotxe entre altres vehicles o per la banda esquerra i que provoca problemes circulatoris amb els avançaments i situacions de risc amb vehicles que venen en sentit contrari; estacionament il·legal sobre la vorera o en calçada obstaculitzant el trànsit al carrer de Can Guidet i l’avinguda del Rieral, el que implica una elevada exposició al risc de les persones que surten del cotxe pel costat on circulen els vehicles; estacionament il·legal als revolts, a la rotonda o als passos de vianants propers al centre; maniobres de risc per part d’alguns conductors que circulen pel carrer de la Senyora de Rossell (en direcció a l’avinguda del Rieral) i s’incorporen a l’avinguda Josep Pla, fent el gir prohibit a l’esquerra, la qual cosa motiva una situació complicada en l’accés a l’escola Àngels Alemany per la porta d’educació infantil.

Per fer front a aquestes problemàtiques, el regidor de Mobilitat explica que “s’han establert unes línies estratègiques que recullen un seguit d’actuacions de millora que s’aniran implementant progressivament amb l’objectiu d’ordenar l’espai urbà, millorar la seguretat viària i pacificar el trànsit a l’entorn escolar”. Les mesures acordades són: la creació d'una zona de protecció de vianants a l’avinguda de Josep Pla, entre l'entrada a l’avinguda i el carrer Gertrudis Moret, per millorar la seguretat de tots aquells que arriben caminant; i l’obertura de l’accés al carrer Narcís Sala des del carrer de la Senyora de Rossell; el regidor de Mobilitat explica que “el carrer Narcís Sala serà d’un únic sentit de circulació en direcció al carrer Gertrudis Moret”.

També es pintarà una zona de 20 km/h i la simbologia de ciclocarrer en sentit al carrer Gertrudis Moret. Aquest carrer passa a ser unidireccional en sentit a l’avinguda Josep Pla i serà zona de màxim 20 km/h. Una altra actuació serà que s’habilita un carril bici a contramà al costat de la vorera de l’institut Coll i Rodés. D’aquesta forma es podrà circular en ambdós sentits de forma segura amb la bicicleta. Queden prohibits els girs a l’esquerra des del carrer de la Senyora de Rosell i tampoc es podrà girar a l'esquerra des de l'avinguda Josep Pla, en direcció al carrer de la Senyora de Rossell.

Albert Robert afegeix que “al carrer de Can Guidet es genera una zona paral·lela de desencotxament en línia a la vorera de l’escola Àngels Alemany per fer un “petó i adéu”, que admet simultàniament uns 17 vehicles”.

 Reordenació i pacificació del trànsit