Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret disposarà d’un protocol de seguretat específic COVID-19 per a les eleccions 14F

L’Ajuntament de Lloret disposarà d’un protocol de seguretat específic COVID-19 per a les eleccions 14F

Des de fa setmanes s’ha creat un grup de coordinació que està fent els preparatius en matèria sanitària
09-02-2021


Fa tres setmanes l’Ajuntament de Lloret va crear un dispositiu de coordinació de la seguretat sanitària per a les eleccions convocades pel proper 14 de febrer. En paraules del regidor de l’Oficina de Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC), Xavier Flores: “Estem treballant en un protocol sanitari que garanteixi que la nostra ciutadania pugui exercir el seu dret democràtic i votar amb les màximes garanties de seguretat”. I ha remarcat que “la prioritat és conjugar el dret al vot amb el dret a la salut”. El protocol que s’implementarà segueix les directrius de la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals.

El regidor de l’Oficina de Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC) explica que “la setmana passada es va fer revisió dels espais amb els responsables de seguretat i salut: com es distribuiran les taules i els recorreguts a cada un dels espais, la instal·lació dels EPIs i dels productes de neteja necessaris. Aquest divendres es farà una darrera revisió”.

El protocol inclou un controlador d’accessos a l’entrada de cada un dels col·legis electorals amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i un altre controlador a l’interior dels edificis per organitzar les cues i controlar el flux dels votants dins dels col·legis, per garantir el manteniment de les distàncies de seguretat i l’ús obligatori de la mascareta.  A dins dels col·legis electorals hi haurà dos cues; una per consultes i un altre per anar directament a votar. A més, a cada col·legi s’han establert circuits d’entrada i de sortida.

Pel que fa el protocol de neteja, s’oferirà de forma permanent, i amb especial reforç a les zones comunes, com poden ser les taules i cabines. A cada punt de votació hi haurà també el gel hidroalcohòlic i un recordatori de les mesures sanitàries bàsiques.

El proper 14 de febrer tindran dret a vot a Lloret un total de 20.123 espanyols residents i 815 electors residents a l’estranger. Respecte als col·legis electorals, les recomanacions sanitàries han fet canviar la seva ubicació i s’han aprovat els següents espais: Casa de la Cultura (4.686 electors), Teatre Municipal (4.081 electors), Pavelló vell (6.572 electors) i Pavelló Pompeu Fabra (4.784 electors).

arxivat sota: ,