Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret de Mar torna a organitzar les visites guiades al Castell d’en Plaja després de l’èxit de l’anterior convocatòria

L’Ajuntament de Lloret de Mar torna a organitzar les visites guiades al Castell d’en Plaja després de l’èxit de l’anterior convocatòria

Novament caldrà fer reserva prèvia, que es podrà fer a través del Museu del Mar. Com a novetat també es podrà gaudir dos dies de la visita teatralitzada “L'Últim Daiquirí”.
10-08-2021


La visita guiada al Castell d’en Plaja, fruit de del conveni signat entre l’Ajuntament de Lloret de Mar i l’empresa Es Castell Lloret SL, va tenir tant d’èxit que les entrades es varen exhaurir el mateix dia. La bona rebuda de la iniciativa ha motivat que s’organitzi una nova setmana de visites guiades que tindrà lloc del 16 al 22 d’agost.

Les visites guiades es faran a les 10, a les 11, a les 12, a les 17.30, a les 18.30 i a les 19.30 h. Com que l’aforament és limitat, aquelles persones que hi vulguin assistir hauran de reservar la seva plaça de manera anticipada al Museu del Mar. La reserva d’entrades s’obrirà demà 11 d’agost.

A més, com a novetat, s’inclouran dos visites teatralitzades de “L’Últim Daiquiri” els dies 21 d’agost i 4 de setembre a les 21h a la plaça del castell. Aquesta visita teatralitzada recupera el vincle de Lloret de Mar amb el daiquiri a tràves de la història d’amistat entre Constante Ribalaigua, un lloretenc americanos que va fer fortuna a La Habana, a Cuba, amb els daiquiris que preparava al reconegut Bar Floridita. Un dels seus clients més fidels va ser el reconegut escriptor Ernest Hemingway.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, explica que “És tracta d’una col·laboració publico-privada que ha funcionat molt bé. Les entrades es varen exhaurir molt ràpid i continuàvem tenint moltes peticions, tant de lloretencs com de visitants, per a organitzar més visites al Castell d’en Plaja, és per aquest motiu hem decidit allargar amb aquesta setmana del 16 al 22 d’agost”. Respecte a la incorporació de la visita teatralitzada “L’Últim Daiquiri” el regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, destaca que “aquesta visita la oferim al Museu del Mar i ara la podrem oferir al castell el que ens permet augmentar l’aforament i gaudir de les espectaculars vistes sobre la badia de Lloret”. 

El castell d’en Plaja va ser construït per l'industrial gironí Narcís Plaja, com a xalet d'estiueig l’any 1935. La construcció d'aquest edifici va estar envoltada d'una forta polèmica entre la població lloretenca. No obstant això, la seva imatge s'ha convertit en una icona de Lloret de Mar, i ha esdevingut un reclam turístic per a les persones que visiten la població.