Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret de Mar torna a activar el tractament preventiu contra l’eruga processionària

L’Ajuntament de Lloret de Mar torna a activar el tractament preventiu contra l’eruga processionària

Es tracta d’un tractament fitosanitari que s’aplica per injecció al tronc amb instrumental específic


L’Ajuntament de Lloret de Mar va realitzar a la tardor, com té estipulat per protocol preventiu, el programa de tractament contra eruga processionària dels pins de titularitat pública.

Aquest tractament fitosanitari s’aplica per injecció al tronc del pi amb un instrumental i producte específic, sent el mètode més avançat i innocu per a altres espècies animals. Aquest controles realitza selectivament en diferents pins ubicats en una trentena d’espais verds  públics i vials altament freqüentats, com són: la zona infantil del parc de Can Sabata;  plaça Domènech Moner; ; l’entorn de l’institut Coll i Rodés; passeig de la platja de Fenals i l’entorn de jocs de salut i esportius; ; els miradors del Parc de les Olors i del  Castell de Sant Joan; l’entorn del Teatre de Lloret i el parc Can Xardó – Monterrey; Plaça Alfred Sisquella; el mirador de l’Àliga el parc del Scalextrix, i d’altres espais públics amb presència de pins, bé de forma aïllada o agrupats. El regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, explica que “cada any s’inclouen noves zones pel motiu de ser indrets on s’havia observat en campanyes anteriors incidència de la plaga”.

Des de fa uns dies, segurament motivat per aquestes altes temperatures poc freqüents a l’hivern, s’ha detectat presència de processos d’eruga processionària en algunes zones de Lloret i s’ha procedit novament a realitzar el tractament fitosanitari als pins de titularitat pública que es troben situats en zones sensibles per presència habitual d’usuaris, com són les zones de joc, d’estada, voreres i zones de pas, parades d’autobús, etc. El regidor de Medi Ambient ha explicat que “Moltes pinedes o arbres aïllats estan en propietat privada i les processons sovint s’escampen per espais públics.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg recorda que Els pèls urticants de les erugues poden provocar reaccions al·lèrgiques i inflamacions a la pell i als ulls. En el cas de gossos i altres mascotes, la ingesta d'erugues també és perillosa per la qual cosa demanem  extremar les precaucions en zones properes a les pinedes”.

Les processons d’erugues sovint transiten per camins, vials, carrers, motiu pel qual l’Ajuntament demana a les persones responsables de mainada, malalts, animals de companyia, etc que extremin les precaucions en zones pròximes a pinedes en les èpoques de finals d’hivern.

 

arxivat sota: