Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret de Mar presenta el Pla d’Ordenació Forestal Municipal

L’Ajuntament de Lloret de Mar presenta el Pla d’Ordenació Forestal Municipal

El terme municipal de Lloret és de 44 quilòmetres quadrats i el 80% del territori està ocupat per massa forestal
28-02-2022
L’Ajuntament de Lloret de Mar presenta el Pla d’Ordenació Forestal Municipal

Els pins d'en Mecader (Estimem Lloret)Demà 1 de març es presenta el Pla d’Ordenació Forestal, una eina de prevenció d’incendis pionera a Catalunya. 

Pel regidor d’emergència climàtica i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Jordi Orobitg: “Per l’Ajuntament de Lloret de Mar el Pla no és un fi en si mateix. Forma part d’una estratègia molt més ambiciosa, per abordar els efectes del canvi climàtic, però també per generar noves activitats econòmiques estables al voltant de la sostenibilitat”. 

Els treballs per la redacció del Pla Municipal d’Ordenació Forestal de Lloret de Mar arriben a la seva fi, i aquest dimarts es procedià a la seva presentació. El document, redactat a l’empara d’una subvenció de la Diputació de Girona, comprén els municipis de Lloret de Mar i de Blanes. Lloret, amb el municipi amb més superfície i moltes més hectàrees de sol forestal, n’ha estat el principal promotor. 

Aquest pla, per l’Ajuntament de Mar és una peça més d’una estratègia ambiciosa que ha de permetre abordar no només l’emergència climàtica i el seu impacte en el medi amb derivades com l’increment del perill d’un gran incendi sinó d’altres problemàtiques com el monocultiu turístic o la estacionalitat de la ocupació. 

Així l’Ajuntament de Lloret de Mar ha promogut la implantació d’una taxa de treballs forestal, que ha aconseguit l’adhesió de la immensa majoria d’urbanitzacions del municipi, per a executar, de forma coordinada, tots els treballs de prevenció d’incendis. Alhora, ha promogut, des del Servei d’Ocupació Municipal, un curs de formació en treball forestals, supervisat per la potent Agrupació de Defensa Forestal del municipi, amb la voluntat de dotar de personal format al sector i la pròpia ADF, i establir un calendari d’actuacions de prevenció. 

Per l’Ajuntament és imprescindible la complicitat dels propietaris forestals del municipi i de la pròpia Agrupació de Defensa Forestal, per fer realitat el calendari d’actuacions que proposa el Pla. 

Amb la finalitat de promoure activitat i ocupació al voltant de la sostenibilitat en el medi forestal, “la regidoria de Promocio Econòmica i Emergència Climàtica ha obert converses amb diferents operadors per a que s’estableixin al municipi. Comptar amb una activitat econòmica quina matèria primera sigui la biomassa, és el principal element tractor per poder assolir tots els objectius que ens plantegem, ja que fa possible que els propietaris forestals hi trobin un incentiu”.