Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret de Mar implantarà de nou, un trenet turístic al municipi

L’Ajuntament de Lloret de Mar implantarà de nou, un trenet turístic al municipi

La Junta de Govern Local ha aprovat la signatura d’un conveni amb l’Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Públic per aquest i altres projectes de mobilitat


L’Ajuntament de Lloret s’ha proposat posar de nou en marxa el servei de tren turístic al municipi. En aquest sentit el regidor de Mobilitat Urbana, Cristian Fernández, ha anunciat que la Junta de Govern Local ha aprovat avui la signatura d’un conveni amb l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), per tal que es duguin a terme els estudis de viabilitat necessaris per la implantació d’aquest servei turístic a la vila. Aquesta iniciativa, es sumarà a la resta de projectes amb intenció de transformar la mobilitat i el trànsit, com l’analisi del servei ORA (ordenança reguladora d’aparcaments) o la creació d’un organisme autónom que s’encarregui de la gestió de manera transversal.

Referent a la implantació del transport lúdic, el regidor informa que l’AMTU estudiarà les diferents opcions de viabilitat a l’Ajuntament de Lloret amb l’objectiu de poder determinar com acabarà operant.

Aquestes accions s’emmarquen dins el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que s’ha de revisar aquest 2020 i que tindrà una vigència de 6 anys, i que té com a objectiu prioritzar la sostenibilitat i l’eficiència en la mobilitat. En aquest sentit el regidor afirma que ”la mobilitat sostenible cada cop té més rellevància en les ciutats actuals i, el cas del trenet en concret, és una oportunitat d’oferir un nou servei de transport, que sigui sostenible i que s’adapti al nostre perfil de destí turístic”.

Per ara, s’ha aprovat la signatura d’aquest conveni i a partir d’aquí s’iniciaran les actuacions per a realitzar els estudis necessaris. Un cop l’AMTU presenti les propostes a l’Ajuntament, s’avaluarà quina és la millor opció per adaptar el projecte al municipi.