Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret de Mar engega una campanya de trucades a majors de 70 anys

L’Ajuntament de Lloret de Mar engega una campanya de trucades a majors de 70 anys

Aquesta acció respon al fet que la població amb major risc de contagi de la COVID-19 i de patir complicacions de salut és el col·lectiu de les persones grans


L’Ajuntament de Lloret de Mar va començar ahir una campanya de trucades a persones majors de 70 anys del municipi amb motiu de la situació d’emergència causada per la COVID-19.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, explica: “Amb aquesta campanya volem detectar i prevenir situacions de necessitat entre la població que pertany al col·lectiu de més risc. Des de l’Ajuntament de Lloret de Mar hem començat a fer aquestes trucades telefòniques individuals per veure com es troben, oferir informació sobre mesures de prevenció de contagi, detectar possibles situacions de necessitat de proveïment d’aliments a domicili per manca de xarxa de suport social o familiar, detectar necessitats de salut i donar suport emocional”. Aquesta mesura es durà a terme amb la implicació de professionals de diferents departaments municipals.

Arantxa Jiménez, regidora de Benestar i Família, explica que “en cas de detectar-se situacions que requereixin suport social o emocional, l’equip tècnic de Benestar i Família farà les gestions oportunes”.

Aquesta campanya complementa altres mesures ja iniciades des de la declaració d’estat d’alarma en l’àmbit de les persones grans i de les persones dependents que es troben en situació de greu risc d’exclusió social, com la distribució d’àpats a domicili, el suport per fer la compra d’aliments i els serveis d’ajuda a domicili.

El Departament de Benestar i Família també ha habilitat tres línies de telèfon mòbil de contacte amb la ciutadania per a les persones que es trobin en situació d’urgència social, a més del telèfon habitual del departament i el correu electrònic.