Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret contracta una secretaria tècnica per a la gestió dels fons europeus Next Generation

L’Ajuntament de Lloret contracta una secretaria tècnica per a la gestió dels fons europeus Next Generation

El consistori va aconseguir prop de 7 milions d’euros, esdevenint la ciutat de Catalunya que ha rebut més finançament d’aquest fons europeus
08-11-2022


 

L’Ajuntament de Lloret va adjudicar el divendres passat, per Junta de Govern, el contracte de servei de secretaria tècnica de la gestió de la subvenció atorgada en el marc del pla de recuperació, transformació i resiliència Next Generation. 

L’empresa adjudicada ha estat Castro Consulting Business Strategy SL, amb un preu anual de 52.030,00€, IVA inclòs i una durada de dos anys de contracte amb possibilitat de dos anys de pròrroga. El regidor de Serveis Jurídics, Jordi Sais, ha explicat que “els costos de la contractació d’aquesta secretaria tècnica estan inclosos dins dels mateixos fons europeus” i ha afegit que “aquest servei de consultoria i assessoria externa destinat a oferir el suport jurídic, tècnic i administratiu necessari per a la implementació dels projectes finançats pel fons Next Generation”.  L’equip de professionals d’aquesta secretaria tècnica esta integrat per un director de projecte, un especialista en contractació pública, un assessor jurídic, un assessor en turisme, un consultora en digitalització i altres, i un administratiu. 

Lloret de Mar és el municipi de Catalunya que ha rebut més finançament dels fons europeus Next Generation. Són prop de 7 milions d’euros que es destinaran a projectes que serviran per impulsar la transició ecològica i la transformació digital, que s’han dividit en cinc blocs. 

El primer bloc és la rehabilitació del nucli antic, que comptarà amb una mica més d’1.830.000 euros. Serviran per dur a terme un pla de dinamització, esponjament urbà, embelliment de les Viles Florides i del mobiliari urbà, la construcció del Barman de Hemingway, i altres projectes com la Ciutat de la Llum, el Lloret Smart Center o rutes turístiques digitalitzades. 

El segon bloc preveu actuacions al Mercat Municipal, amb un total de més de 2,5 milions d’euros. La major part d’aquesta quantitat serà per dur a terme una rehabilitació integral. A més, també es tindrà en compte la sostenibilitat i l’eficiència energètica, la digitalització i la recollida selectiva. 

La formació i la digitalització del teixit productiu és el tercer bloc, amb un finançament d’uns 474.000 euros. Aquí, s’inclouen projectes de digitalització i capacitació, així com la monitorització de l’ocupació turística i l’anomenat ‘Big Data’. 

Al quart bloc s’hi destina més d’1.300.000 euros, per a mobilitat i seguretat. S’hi preveuen diverses actuacions com la creació d’una xarxa pública de bicicletes elèctriques, nous carrils bici, aparcaments dissuasius i el projecte Lloret Destinació Segura Smart. A més, dins d’aquest bloc, s’hi inclou el nou carril per a l’anomenat Bus Ràpid de Catalunya, que consistirà en la creació d’un tercer carril que connectarà Lloret amb el centre de Blanes i l’estació de RENFE. Tindrà una partida d’11,6 milions d’euros, provinents dels fons Next Generation, que seran gestionats per la Generalitat. 

Per últim, el cinquè bloc fa referència als Jardins de Santa Clotilde, on es faran diverses millores amb una partida de 650.000 euros. S’hi construirà un amfiteatre natural i s’adequaran diferents camins i accessos. 

El Next Generation és un projecte finançat a través del Mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència. NextGenerationEU, instrument financer de la inversió C14.I1 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya.