Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret anuncia un primer paquet de mesures per fer front a la crisi de la COVID19

L’Ajuntament de Lloret anuncia un primer paquet de mesures per fer front a la crisi de la COVID19

L’acord compta amb l’aval de tots els membres del consistori


Els 21 regidors i regidores de l’Ajuntament de Lloret, tant els integrats en els grups municipals de JuntsXLloret, Ciutadans, Esquerra Republicana de Catalunya, Lloret en Comú, Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Força Lloret, com els regidors no adscrits, han assolit un acord unànime per a l’adopció d’un primer paquet de mesures econòmiques, de caràcter extraordinari i transversal, que inclou els següents acords: 

  1. L’exempció de la taxa d’escombraries des del 14 de març, data en que es va decretar l’Estat d’alarma, i fins el seu aixecament, per a tots els negocis (comercials, d’allotjament i de serveis) que han hagut de romandre tancats durant aquest període. 
  1. L’exempció de la taxa de llicència per obertura d’establiments per aquells negocis amb menys de 200m2 de superfície de venda. 
  1. La minoració de les retribucions dels càrrecs electes, ja siguin salaris o assignacions, és a dir, dels 21 regidors, al nivell de maig de 2015, el es tradueix en un estalvi de més de 115.000€. 

D’altra banda, l’Ajuntament ja va informar, fa unes setmanes, que tots els terminis que han finalitzat o finalitzen a partir del dia 14 de març de 2020, quedaven ampliats fins a la superació de l'estat d'alarma decretat pel RD 463/2020 i que el tributs que el termini de cobrament s'havia d'iniciar a partir del dia 14 de març de 2020 no s’havien aplicat en relació als articles 33 del RDL 8/2020 i 53 del RDL 11/2020. 

Un cop superat l'estat d'alarma, el consistori procedirà a aprovar un nou calendari fiscal fixant el terminis de pagament definitius. 

Tot el consistori, segueix treballant per tal de consensuar una sèrie de mesures addicionals que esperen poder presentar en les properes setmanes.