Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Jornada de donació de sang a Lloret de Mar

Jornada de donació de sang a Lloret de Mar

Serà durant tot el dia: al Teatre de Lloret de 10 h a 14 h i de 16 h a 21 h i al Centre Cívic del Rieral de 17.30 h a 21 h
18-07-2019


Demà Lloret de Mar es suma a la campanya d’estiu per animar a donar sang abans de marxar de vacances o durant els dies festius.

La donació de sang es podrà fer al Teatre de Lloret en un horari de 10h a 14h i de 16h a 21h i al Centre Cívic del Rieral de 17.30h a 21h.

Aquest estiu, #GIFvida 

Enguany la campanya d’estiu de donació de sang té com a protagonistes els professionals del Banc de Sang.

L'Ernest, la Laura i la Lorena, infermers i biòloga, són la imatge del cartell de la campanya d'estiu d'enguany.

Tant ells com l'equip del Laboratori d'Elaboració de Components Sanguinis,  persones d'Atenció al Donant o part de l'equip de comunicació i promoció s'han convertit en la imatge d'uns divertits GIFs animats que serviran per agrair el gest dels donants, i fer-los somriure.

Els GIFs ja es poden buscar a Instagram, Twitter, Facebook i Whatsapp amb la cerca ‘donarsang’ i també es poden veure al canal de Giphy del Banc de Sang (https://giphy.com/donarsang

Des del 15 de juliol, tothom que dona sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils té l’oportunitat de fer-se un GIF de la donació per a compartir amb els seus contactes via Whatsapp o xarxes socials. 

A més, tots els donants de l’estiu també rebran un adhesiu amb la imatge de la campanya ‘Aquest estiu anima’t a donar sang’. 

Baixada de donacions 

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.  

Enguany, a més, l’onada de calor que va començar la darrera setmana de juny ha fet minvar les donacions abans de l’habitual. 

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries. 

A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.

arxivat sota: ,