Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Fermí Reixach estrena Poeta en Nueva York aquest divendres 18 de maig al Teatre de Lloret

Fermí Reixach estrena Poeta en Nueva York aquest divendres 18 de maig al Teatre de Lloret

L’actor de Lloret de Mar tanca un cicle de quatre espectacles que l’equipament ha dedicat a Federico García Lorca aquesta temporada
17-05-2018


L’actor lloretenc, Fermí Reixach,  estrena el proper divendres 18 de maig al Teatre de Lloret la seva versió de Poeta en Nueva York , basada en el llibre del poeta Federico García Lorca. Es tracta d’una producció conjunta entre el teatre municipal i l’actor.

Per aquesta adaptació de l’obra considerada la més surrealista de Federico García Lorca, Reixach es despulla sol, a l’escenari, amb els poemes i vol interpel·lar al públic a través de l’obra del poeta.

Fermí Reixach ha explicat que quan va arribar a Nova York Lorca es va veure confrontat amb una inmensa soletat afectiva i a la por a una societat víctima llavors del crack de la borsa de l’any 1929.

L’actor fa amb aquesta obra algún paral·lelisme amb la seva vida personal ja que també es va traslladar a Nova York (1980) i aquell viatge, de la mateixa manera que al poeta, i va poder estudiar amb una beca a l'Stella Adler Institute, així com en l'Ernie Martin Actor's Creative Studio, escoles en les quals es va convertir en un actor del mètode Stanislavski. Després va aconseguir una altra beca Fullbright per a prosseguir els seus estudis a Nova York des del 1981 fis el 1984.

Durant la seva estada formativa a Nova York, Fermí Reixach, també va rebre classes de veu de John Devers i va assistir com oient a l'Actor's Studio de Lee Strasberg. Més endavant va fer els cursos de Script interpretation en aquesta mateixa escola.

Es va consolidar professionalment a l’estat espanyol i a Nova York en els anys 1982 i 1983, quan va protagonitzar El rei LearEderra i Don Juan Tenorio en diversos escenaris de Madrid i va gravar Don Juan Tenorio per a la televisió.

El 1984 va tornar a Barcelona definitivament, amb l'obra Diari d'un boig, de Gógol, dirigida per Ernie Martin, un dels seus professors a Nova York. La seva interpretació en aquesta obra va significar el reconeixement definitiu dels seus dots com intèrpret a Catalunya i Espanya. Diari d'un boig es va convertir en la producció més important de la seva carrera, peça que ha representat fins a l'actualitat en escenaris de tot el món.

Ara, amb el suport del Teatre de Lloret, Reixach ha versionat Poeta en Nueva York, espectacle que estrena aquest divendres 18 de maig a les 21.00h. Per a l’estrena queden les últimes entrades a la venda. Es poden comprar de forma anticipada a 14€ al Museu del Mar, al centre cívic del Rieral i al Puntet. També online a www.teatredelloret.cat

arxivat sota: , ,