Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Estrena de ‘La Bella Dolores’ al Teatre de Lloret per Sant Romà

Estrena de ‘La Bella Dolores’ al Teatre de Lloret per Sant Romà

Avui, 15 de novembre, hi ha el pregó de Festa Major i ‘La Bella Dolores’ amb totes les entrades exhaurides


Avui dijous, en el marc de la Festa Major de Sant Romà, se celebrarà el pregó de la Festa Major, a càrrec de Josep Alsina Llinàs, més conegut com a Pep Cintet, ex-patró major de la Confraria de Sant Elm que va ser un dels impulsors de La Bella Dolores l’any 1999 i que també va viure la representació del 1944. Seguidament, es farà l’estrena de La Bella Dolores.

La Bella Dolores és una sarsuela amb llibret de Joan Baptista Bernat i Esteve Fàbregas, i musicada per Melcior Montero. La sarsuela és una estampa vuitcentista de la marina mercant de Lloret de Mar, que es va estrenar l’any 1944. Mig segle després, l’any 1999es va tornar a portar a escena  i, des de llavors, no s’havia tornat a portar als escenaris. Albert Robert, regidor de Cultura, ha explicat que “Des de l’1999 la Bella Dolores no s’ha tornat a portar als escenaris” i afegeix “aquest obra és un projecte de poble, han participat més de 100 actors, la majoria de Lloret”.

Impulsada en aquesta ocasió per l’Ajuntament de Lloret, dijous, 15 de novembre, a les 21.00 h, es tornarà a escenificar. La direcció artística en aquesta ocasió és a càrrec de l’actor gironí i director del FITAG, Martí Peraferrer,  mentre que la direcció musical recau en Joan Casas, director del cor ArsNovaLloret. Casas compta amb el suport i assessorament musical de Josep Bernat Montero, net del mestre Montero.

A banda del dia de l’estrena, 15 de novembre, s’han programat tres funcions més: el dissabte 17 de novembre (19.00 h) i el diumenge 18 de novembre (dues funcions, a les 16.00 i a les 19.00 h). Les entrades per a totes les funcions estan exhaurides.

A part d’això, divendres, 16 de novembre, a les 21 h, s’iniciaran les barraques Sa Romana, que aquest any incorporan una carpa, amb els grups locals Rainy Day, Maria Dolors i Matching Ratio. Com a grup de renom: Lágrimas de Sangre, i a continuació els Albercocks. Dissabte, 17 de novembre, la festa s’iniciarà amb la Trastukada: un correbars que es farà per la vila. A partir de les 22 h, el cap de cartell són Els Catarres, acompanyats per Projecte Mut amb la seva actuació abans i l’Orquestra Diversiones.  A més, les Barraquetes portaran als més menuts, diumenge dia 18 de novembre, dues actuacions musicals a càrrec de Jaume Barri, que farà animació infantil, i després Pop per Xics perquè pares i fills ballin sense parar. S’iniciaran a les 11 h del matí del dia de Sant Romà.

Molts altres actes, com la competició de petanca i la d’escacs, la trobada gegantera o el futbolla, marcaran aquesta festivitat de Sant Romà, en què un any més moltes associacions i clubs s’han involucrat per fer d’aquest cap de setmana una gran festa.

Per a més informació consulta al web www.lloret.cat .