Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Es restaura el panteó dels Il·lustres del cementiri Municipal de Lloret

Es restaura el panteó dels Il·lustres del cementiri Municipal de Lloret

Les obres de restauració, que subvenciona la Diputació de Girona, duraran aproximadament un mes
22-09-2016


Aquesta setmana han començat les obres de restauració del panteó del Il·lustres, de propietat municipal, que es troba al Cementiri de Lloret.

El panteó és obra de l’arquitecte Antoni Gallissà i data de l’any 1901. L’escultor, Eusebi Arnau, és l’autor de totes les parts esculturades del panteó, fetes en pedra, marbre, coure i ferro. És una joia escultòria que forma part del conjunt modernista del cementiri de Lloret d'indubtable interés artístic.

Els treballs de restauració del panteó, que s’allargaran durant un mes aproximadament, consistiran a fer una neteja dràstica del monument, sobretot en les zones internes, a les parts decoratives externes, que es netejaran de forma mecànica desmuntant-les una a una, i també es farà una intervenció de neteja química en superfície ja que actualment el panteó presenta moltes parts oxidades i els elements de pedra precisen d’una neteja per eliminar els microorganismes i les pàtines biològiques que el deterioren. Un cop acabat el procés, s’aplicarà una capa de protecció per a preservar-lo dels agents externs que el podrien malmetre de nou.

Els treballs de restauració els durà a terme la restauradora Núria Piqué de l’empresa Globety S.L., especialistes en aquest tipus de treballs. La restauració compta amb un pressupost de 15.352,48 euros, finançats per la Diputació de Girona, a través d'una subvenció de Pla de Monuments.

El regidor de Cultura de Lloret, Albert Robert, ha destacat la implicació de la diputació de Girona en la restauració del panteó. Robert ha destacat “la importància de restaurar i mantenir en bon estat la part modernista del cementiri ja que és un punt d’interès cultural i turístic de Lloret de primer nivell, i més ara”, ha recordat, “des que formem part la La Ruta Europea de Cementiris”.