Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Es presenta la vint-i-unena edició del Festival del concurs internacional de fotografia de natura MontPhoto FEST 2017

Es presenta la vint-i-unena edició del Festival del concurs internacional de fotografia de natura MontPhoto FEST 2017

Tindrà lloc del 6 al 8 d’octubre. Al concurs, s’hi han presentat 13.000 fotografies de 65 països
29-09-2017


El restaurant El Romaní de Lloret de Mar ha estat l’escenari de la presentació oficial de programa de la vint-i-unena edició del Festival Internacional MontPhoto FEST 2017, el festival del concurs internacional de fotografia de natura i muntanya de referència a Europa. En paraules del president de l'entitat, Paco Membrives, "es tracta, sense cap mena de dubte, de l'edició del festival més completa, amb propostes per a tots els públics, des de conferències fotogràfiques d'un aire més tècnic a activitats més lúdiques com el concert de Biflats de divendres nit."

Una de les novetats d’enguany és la Ruta dels Sotagots, que compta amb la participació de set bars de Lloret de Mar (Cala Banys, PdPà, La Terrassa del Bella, Gerry’s Bar, El Romaní, Bodega Sa Xarxa i Bar Cafeteria Teatre). Aquesta ruta recull set fotografies del prestigiós fotògraf Niall Benvie. A cada sotagot s’hi presenta una fotografia i, a la part inferior, la gamma de colors que l’espectador pot trobar en aquella imatge. El resultat és una mirada més atenta a la fotografia. L’espectador es veu abocat a buscar, per exemple, en quin lloc de la imatges apareixen aquests colors. Aquesta tècnica, coneguda com a transsecte de color, és molt utilitzada a l’àmbit científic i Niall Benvie li ha donat un caire pedagògic: “En un món saturat d’imatges és una bona tècnica per mantenir l’atenció de l’espectador”.

Del 6 al 8 d’octubre, a banda de conferències a càrrec de reconeguts fotògrafs de natura, es mantenen les exposicions a la Casa de Cultura i a les aules d’assaig del Teatre de Lloret; les jornades joves amb conferències en petit format, que permeten un vincle molt més estret entre els joves fotògrafs i el conferenciant i compartir experiències personals; així com les activitats a l’aire lliure com la Worldwide Photowalk Scott Kelby's amb lafotoimpossible.org, convocatòria mundial que convida a una passejada fotogràfica a les diferents ciutats d’arreu i en el cas de Lloret seguirà la ruta modernista; o #despiertafoto, amb una passejada fotogràfica a trenc de l’alba pel litoral de Lloret. Una altra novetat d’aquest 2017 és el taller Meet your Neigbours, al centre d’interpretació de la Casa del Mar, on es podrà conèixer la nostra flora i fauna marina a través de la fotografia. 

Com cada any, un dels plats forts del festival, serà la Gala de lliurament dels Premis MontPhoto 2017, dissabte tarda, on es faran públics els guanyadors del concurs.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha destacat que “MontPhoto FEST incorpora cada any noves propostes originals i innovadores que permeten acostar aquest festival a tots els públics”. I ha afegit: “Per exemple la presència en aquests bars a través de la ruta dels sotagots o les exposicions a diferents espais han d’ajudar a la transversalitat. La cultura ha de ser transversal”.

El Festival MontPhoto FEST 2017 compta amb el suport d’entitats com WWF, FNYH, SCFN, FCF, CEF, Xatrac, AFIC Blanes o AEFONA.

Més informació: fest.montphoto.com