Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Es constitueix una nova edició de l’Ajuntament dels Infants de Lloret

Es constitueix una nova edició de l’Ajuntament dels Infants de Lloret

L’alumnat de 5è de Primària de la vila i, a través dels seus 15 representants, treballaran en els refugis climàtics a Lloret de Mar
12-01-2024


 

Un any més L’Ajuntament dels Infants de Lloret inicia una nova edició amb l’alumnat de 5è de primària de tots els centres educatius del municipi: Escola Esteve Carles, Pere Torrent, Pompeu Fabra, Àngels Alemany, Institut Escola i Col·legi Immaculada concepció. Un total de 15 infants, escollits pels seus companys i companyes de classe, seran durant aquest curs els regidors i regidores de l’Ajuntament dels infants de Lloret de Mar.

En aquesta primera sessió, s’ha constituït l’Ajuntament dels Infants. Posteriorment, l’alcalde, Adrià Lamelas, el regidor d’Educació i Participació Ciutadana Carlos Costa, i tots els regidors de l’ Ajuntament dels Infants, han participat del debat per escollir el tema  que treballaran durant aquesta 16a edició del projecte. Finalment es va decidir treballar sobre els refugis climàtics a Lloret de Mar, tenint en compte la situació climàtica que es viu actualment. L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha remarcat “la importància de promoure aquestes iniciatives que contribueixen a que els infants es sentin partícips i part activa de les decisions de la ciutat com a base una ciutadania compromesa amb el bé comú”.

Sobre l’Ajuntament dels Infants a Lloret

Aquest projecte neix fa més de 15 anys, amb l’objectiu de crear un l’espai educatiu i de participació format per nens i nenes de 5è de primària de les escoles de Lloret. Té com a finalitat educar en la participació democràtica i promoure la participació infantil al municipi. A més, permet als infants exercir els seus drets i col·laborar activament en el desenvolupament i millora del seu municipi, aportant idees, reflexions i propostes de millora.

Cada any es treballa un tema a proposta dels infants o com encàrrec de l’Ajuntament. Els representants escollits, es reuneix una vegada al mes de gener a juny. Al final, se celebra un Plenari on assisteixen tots els infants de per a presentar les conclusions de la feina feta on assisteixen tot l’alumnat de 5è.

Durant les diferents edicions s’han treballat temes com el reciclatge, definició camins escolars, propostes per millorar els parcs urbans, identificació de recorreguts, tradicions, civisme, disseny i millores d’espais públics, i millores pel medi ambient i platges de Lloret.