Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Es celebra la Junta Local de Seguretat a Lloret

Es celebra la Junta Local de Seguretat a Lloret

L’alcalde ha presidit la Junta i han assistit el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, i la delegada del govern a Catalunya, Laia Cañigueral amb els diferents comandaments dels cossos policials de Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guardia Civil, Bombers i Protecció Civil
02-08-2023


 

El passat 1 d'agost, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Lloret, va tenir lloc la Junta Local de Seguretat presidida per l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, i que va comptar amb la presència del regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez; el subdelegat del govern de l’estat espanyol a Girona, Albert Bramon, la delegada del govern de la Generalitat de Catalunya, Laia Cañigueral i els caps, sotscaps i comandaments dels diferents cossos de seguretat:  César Martínez, cap de la Policia Local; Xavier Domènech, sotscap de la regió Policial de Girona; David Castro, cap de l’ABP de la Selva Litoral de Mossos d’Esquadra; Miguel Pedro Garcia, cap de la Policia Nacional; Agustín Gómez, cap de la Guàrdia Civil Palamós; Luis Alfonsin, cap de bombers de Lloret i el cap de Protecció Civil de Lloret, Felip Carbonell. 

Durant la reunió la Policia Local de Lloret va presentar les dades estadístiques corresponents al primer semestre del 2023. Així, de gener a juny, s’ha dut a terme un total de 8.672 serveis, unes xifres similars al 2022 en les que es varen realitzar 8.581 serveis en el mateix període. Pel que fa a la distribució per àmbits un 32’5% són de Policia de seguretat (3.085 serveis); un 15’3% de Policia administrativa (1.449); un 18’% de Policia de trànsit (1.755) i un 17’5% de Policia assistencial (1.661) com a àmbits més destacats. 

En relació a les infraccions administratives, la Policia Local de Lloret disposa d’una unitat especialitzada en Policia administrativa,  ascendeixen a 1.807 respecte a les 1.282 de l’any passat (període gener-juny). Aquestes dades suposen un augment del 40’9% i que inclouen infraccions de la llei 4/2015 de seguretat ciutadana amb un total de 580 de les quals 355 pertanyen a consum estupefaents; infraccions de l’ordenança de civisme i convivència, 384 incidències, de les quals 170 són per molèsties; 209 infraccions de la llei de residus; 49 infraccions de la llei d’accessibilitat; 19 infraccions de l’ordenança de via pública; 84 infraccions de l’ordenança d’animals i 15 infraccions urbanístiques. Des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat als diferents cossos de seguretat col·laboració en l’augment del nombre d’efectius i patrullatge; augment del nombre d’inspeccions a establiments referents a drets de la propietat intel·lectual; augment dels dispositius de controls de Salut Pública i perllongament de la presència dels serveis d’ARRO i Brimo de Mossos d’Esquadra fins el tancament dels establiments d’oci nocturn. 

En relació a la distribució de serveis per zones aquest primer semestre del 2023 un 86% correspon a zona urbana, principalment al nucli antic, i un 13% a urbanitzacions. Cal destacar la tasca realitzada des de l’àmbit preventiu amb dispositiu planificats que ascendeixen a un total de 254 (de gener a juny).

Un altre serveis que es va destacar des de la Policia Local és la tasca duta a terme des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) i que ha permès evitar que situacions com conflictes comunitaris repercuteixin en els serveis ordinaris. Les dades mostren que un 33% dels conflictes s’han resolt gràcies a la mediació realitzada per aquest servei de la Policia Local.

Per part de Mossos d’Esquadra van destacar la bona coordinació i intercanvi d’informació existent  entre cossos de seguretat i emergències que actuen en el municipi. Quan a valoració de dades delinqüencials corresponents als últims dotze mesos han detectat un increment de furts coincidint en el període d’estiu, tot i que la resta de l’any, la incidència ha estat molt similar a les dades dels anys anteriors. També van  fer referència el pla d’estiu i el reforç policial de patrullatge ordinari i extraordinari que s’hi destina. Concretament, hi ha presència a més del patrullatge habitual dimensionat equips d’ordre públic de manera permanent a la població els mesos de juliol i agost. A més, major presència de serveis centrals per dur a terme dispositius d’investigacions de grups criminals. A banda,  van valorar molt positivament els controls conjunts entre els cossos policials que s’estan duent a terme destinats a  combatre la prostitució a la via pública, la venda d’alcohol a menors, els delictes sexuals i la presència d’armes blanques i el  cultiu i venda de marihuana.

Durant la reunió també s’ha fet seguiment del dispositiu d’estiu que realitzen els diferents cossos de seguretat en aquesta època de màxima afluència estival i s’han abordat temes estratègics de seguretat pels propers anys. L’alcalde de Lloret, Adrià

Lamelas, ha explicat que “per aquests reptes que té Lloret de Mar com a municipi i destinació turística de primer nivell és prioritari continuar treballant en la coordinació entre els diferents cossos de seguretat i establir estratègies conjuntes”.