Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Els moters de Lloret faran arribar un any més la Flama del Canigó

Els moters de Lloret faran arribar un any més la Flama del Canigó

Un any més, l’Associació de Moters de Lloret farà arribar la Flama del Canigó a Lloret.
21-06-2017


Un any més, l’Associació de Moters de Lloret farà arribar la Flama del Canigó a Lloret. Serà aquest divendres 23 de juny a les 18h de la tarda quan es reuniran a la plaça de l’Ajuntament, per sortir tots plegats cap a Vidreres i recollir la flama, que arribarà a Lloret al voltant de tres quarts de vuit del vespre. Participen aproximadament unes 200 persones.

Un cop arribi la flama a Lloret es llegirà un manifest i s’oferirà coca i cava a tots els assistents. Des de l’Ajuntament es fa una crida a la població a l’hora de rebre a Lloret la flama perquè tothom hi participi.

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rera any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Revetlla de Sant Joan a Can Font

La visita teatralitzada, Memòries del passat de Can Font, que s’està realitzant tots els divendres de maig i juny, oferirà als assistents aquest divendres dia 23, en motiu de la revetlla de Sant Joan, una degustació de la tradicional coca acompanyada d’una copa de cava al pati de la casa.

Memòries del passat és la nova visita teatralitzada que s’ha estrenat aquest any a Lloret i que s’ha pogut veure tots els divendres dels mesos de maig i juny, exhaurint sempre localitats. A càrrec de l’actor lloretenc Joan Romà Ortiz i la guia Ana Peña, la visita convida al públic a visitar les diferents estances de Can Font i, durant el recorregut, apareixen diferents personatges que expliquen la història de la casa i els seus protagonistes.

 

arxivat sota: ,