Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Els casals municipals de Lloret de Mar participen en una prova pilot d’auto-test d’antigen en espais de lleure coordinada pel Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les ITS i SIDA de Catalunya

Els casals municipals de Lloret de Mar participen en una prova pilot d’auto-test d’antigen en espais de lleure coordinada pel Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les ITS i SIDA de Catalunya

Hi han pres part 75 participants de més de 11 anys de quatre casals d’estiu del municipi
28-07-2021


L’Ajuntament de Lloret de Mar i el Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les ITS i SIDA a Catalunya (CEEISCAT) han desenvolupat conjuntament la passada setmana una prova pilot de realització per detectar antígens de SARS-CoV-2 dirigit a l’alumnat de major de 11 anys i monitoratge que participa de les activitat de lleure educatiu de l’Esteve Carles, Pompeu Fabra, Pere Torrent i de la Piscina Municipal de Loret de Mar. L’objectiu d’aquesta prova pilot era estudiar la viabilitat i l’acceptabilitat de l’autotest per si eventualment fos necessari fer-lo servir en determinades situacions. 

La prova, que era de caràcter voluntari i compatava amb el consentiment dels pares, mares i/o tutors, i consistia en un autotest ràpid de SARS-CoV-2 en mostres de frotis nasals en el qual els joves es feien la prova ells mateixos i n’interpretaven els resultats. Els participants rebien un sobre amb una enquesta sobre COVID-19 així com tot el material necessari per a fer l’autotest; després l’equip investigador feia una explicació de com prendre la mostra acompanyada d’unes instruccions per ser llegides i es feien l’autotest als espais habilitats. 

En total hi varen prendre part 75 participants dels casals d’estiu de Lloret de Mar amb el resultat d’un cas positiu al qual, el mateix dia amb coordinació del CAP, es va realitzar el PCR i de forma preventiva es va confinar el grup. 

Cristina Agustí, investigadora del CEEISCAT explica que “els infants que es varen fer la prova varen mostrar-se satisfets i gairebé tots varen manifestar que repetirien l’experiència si tinguessin l’oportunitat”. 

Per la seva banda el regidor d’Educació, Albert Ferràndez, remarca que “ha estat un plaer poder colaborar en aquests estudis i que són bones eines per la prevenció i el seguiment epidemiològic”.

arxivat sota: Actualitat, Salut, Joventut, Educació