Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Els Amics de la Música de Lloret presenten 16 propostes per aquesta temporada

Els Amics de la Música de Lloret presenten 16 propostes per aquesta temporada

El primer concert serà el proper dissabte 15 d’abril amb l’actuació del Trio Petit Barroc a la Parròquia
11-04-2017


Els Amics de la Música de Lloret han presentat la nova temporada de concerts pel 2017. Comencen el proper dissabte 15 d’abril i la programació s’allargarà fins el dissabte 2 de desembre. En total 16 activitats ben variades amb un doble objectiu: d’una banda contribuir a posar en valor i difondre la cultura musical a Lloret i, de l’altra, recollir fons per a finançar al restauració de l’orgue de la Parròquia.

Totes les actuacions programades ho fan de forma solidària, per contribuir amb el projecte dels Amics de la Música.  El programa inclou concerts en dates assenyalades com el concert de Pasqua a càrrec del Trio Petit Barroc (15 d’abril), el concert de Sant Romà a càrrec de la soprano lloretenca Mònica Orpí Roth amb Santi Escura al piano (19 de novembre) i el concert de Nadal a càrrec de la Jove Orquestra de Figueres (2 de desembre).

El programa també inclou un cicle de concerts extraordinaris, un cicle de concerts d’estiu que es faran del 2 al 30 d’agost, cada dimecres, a la Parròquia de Sant Romà i un cicle de concerts a la fresca que s’han programat durant tres dies seguits al pati de la Rectoria (31 d’agost, 1 i 2 de setembre).

El resultat és un programa musical ben variat. Hi haurà òpera, jazz, gospel i cant coral. A més també hi ha teatre, poesia i una conferència.

Pel què fa l’activitat teatral serà el 12 de maig a l’Erol, els locals parroquials, que es convertiran en escenari del Lloret Espai Off amb l’obra ‘Les dones Sàvies’ de Molière en la versió actualitzada que n’han fet els actors Ricard Farré i Enric Cambray.  Una divertida adaptació d’un gran clàssic que es burla dels pedants d’avui en dia. Només dos actors fent tots els personatges,  masculins i femenins,  en un dels èxits de la temporada..

L’1 d’agost han previst una conferència ‘a l’entorn de la música’ on es parlarà de llenguatge, estils i instrument. Anirà a càrrec del professor Xavier Boliart. Nascut a Barcelona el 1948, ha publicat un mètode de Tècnica bàsica de llenguatge musical i el conviden sovint a impartir cursos i seminaris relacionats amb la pedagogia i la creativitat musical.  Com a compositor a rebut nombrosos guardons, entre d’altres, el Premi Ciutat de Barcelona 1975, Premi Internacional Pau Casals 1976, Premi Extraordinari Fundació Francesc Basil 1981, Premi Ferran Sors de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona 1985 i Premi SGAE 1986 i 1987. Escriu música  per a molts diversos àmbits d’expressió però dedica una atenció especial per a la música de cobla. És autor del primer concert  per a tenora i orquestra de la història estrenat el 1999 per l’OBC.

I la nit del 16 d’agost la dedicaran a la poesia. Serà la segona Nit de poesia que organitzen els Amics de la Música, després de l’èxit de l’edició passada, segons paraules textuals dels organitzadors. Anirà a càrrec dels rapsodes Conxa Alférez, Eduard Soler i Josep Bernat, acompanyats al violoncel pel músic Eduard Comalada.

15 d’abril (18.00 h) actuació de Trio Petit Barroc.

La temporada musical del 2017 arrenca el proper dissabte 15 d’abril (18.00 h) amb l’actuació a la Parròquia del Trio Petit Barroc. Format per la soprano Yadira Ferrer, el trompeta Momoko Furukawa i la pianista Chiko Tanaka.

L’aportació econòmica del públic és voluntària i servirà per a restaurar l’orgue de la parròquia.