Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Els Amics de la Música de Lloret organitzen un cicle de concerts de piano aquest mes de juny

Els Amics de la Música de Lloret organitzen un cicle de concerts de piano aquest mes de juny

El cicle s’estrena el dijous 13 de juny amb un concert a càrrec d’Adolf Pla inspirat en la música de Mompou i l’arquitectura de Gaudí


L’associació Amics de la Música farà, al llarg d’aquest mes de juny, un cicle de concerts de piano al Teatre de Lloret. En total seran tres actuacions variades, que començaran dijous de la setmana que ve, 13 de juny, amb un espectacle titulat El so de la llum.

El president de l’entitat, Joan Pau Romaní, ha destacat que de les tres propostes, la del dia 13 és la més espectacular del cicle i estarà dedicda al reconegut compositor Frederic Mompou.

L’espectacle proposa un diàleg entre Frederic Mompou i el reconegut arquitecte català, Antoni Gaudí, entre dos catalans que van fer un art nascut de la llum de la mediterrània per fer-nos viure la llum de l’esperit. L’espectacle musical s’acompanyarà de fotografies que convidaran al públic a gaudir millor de l’espectacle.

El segon concert es farà el següent dijous, 20 de juny, sota el títol Divertiments per piano, amb Xavier Compte com artista convidat. En aquest cas  s’ha previst un repertori integrat per diversos temes de música clàssica amb bandes sonores, música pop o cançons de cantautors actuals. Així, es podran escoltar simbiosis sorprenents com Chopin i Lluís Llach o Mecano i Manuel de Falla. La finalitat és mostrar una vessant atemporalitzada de la música.

El cicle es tancarà dijous 27 de juny amb l’espectacle Cançons marineres, que comptarà amb el mateix Joan Pau Romaní recitant poemes, la pianista Viviana Salisi i amb la soprano Lorena García. Es tractarà en aquest cas d’un concert-espectacle amb un recull de cançons que tenen el mar com a referència creativa i on es podran escoltar composicions de diverses èpoques de músics com Haydin, Tchaikovsky, Isaac Albéniz, Frederic Mompou, Toldrà o sarsueles de Barbieri i Mariano Soriano Fuertes i la música marinera del compositor de Pollença, Miquel Capllonch, fins arribar a l’havanera.

Tots tres concerts s’han programat a les nou del vespre, al Teatre de Lloret. Les entrades pels tres espectacles costen 18 euros i es poden comprar al web del teatre de Lloret: www.teatredelloret.cat o bé a tres punts de venda del municipi:

  • El Museu del Mar
  • El Casal de Joves, El Puntet
  • Al centre cívic del Rieral.

També es pot comprar un abonament pels tres concerts al preu de 40 euros.

El cicle de concerts es va presentar dimarts al vespre, en un acte on també es va presentar la nova junta de l’Associació Amics de la Música de Lloret. Joan Pau Romaní ha explicat que Amics de la Música ha decidit desvincular-se de l’església i passar a ser una associació que se centrarà, exclusivament, a promocionar la música a Lloret.