Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Xino-Xano organitza la tradicional castanyada popular per Tots Sants

El Xino-Xano organitza la tradicional castanyada popular per Tots Sants

Per al diumenge 5 de novembre, l’entitat ha programat una caminada a Sant Pere del Bosc
31-10-2017


Com és habitual, el proper dimecres 1 de novembre, diada de Tot Sants, l’entitat el Xino-Xano, encarregada de mantenir i difondre les tradicions catalanes a Lloret de Mar, repartirà castanyes per a tothom qui en vulgui. L’entitat prepara per demà, doncs, la castanyada popular, on també reparteix moniatos i vi novell de Lloret. La cita és a partir de les 18.00 h de la tarda a la plaça de l’Església. Per agafar-ne una paperina, cal fer un donatiu de tres euros.

Caminada a Sant Pere del Bosc

Una altra de les activitats tradicionals del Xino-Xano és la tradicional caminada a Sant Pere del Bosc, que organitzen sempre abans de la Festa Major de Sant Romà. És una activitat entre esportiva i lúdica, apta per a tot tipus de persones, estiguin entrenades o no. El recorregut, per camins i boscos de la vila, és de 7 quilòmetres, que es cobreixen en poc més d'una hora, tot anant xino-xano.

Es durà a terme el proper diumenge 5 de novembre. La sortida és a les 9.00 h del matí des de la plaça de la Vila. Els participants passaran pel camí vell de Sant Pere i quan arribin al monument, els esperarà un esmorzar contundent, a base de botifarra, vi novell i pa amb tomàquet. Després arribarà la part musical de la festa, que comptarà amb la cobla La Flama de Farners. Cal destacar que a la segona part de l’audició es tocaran les sardanes lloretenques:

-      La Matxina, de Xavier Albertí

-      L’era dels ocells, de Melcior Montero

-      El Xino-Xano de Lloret, de Jordi Molina