Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El videoclip ’No callis’, rodat per joves de Lloret, dona la sortida a les activitats del 8M

El videoclip ’No callis’, rodat per joves de Lloret, dona la sortida a les activitats del 8M

També es projectarà la perfomance “Ona per a la dona”, formada per 45 dones que s’han unit per demanar una platja més inclusiva
04-03-2021


Lloret es suma un any més al Dia Internacional de les Dones, 8M, amb un complet programa d’activitats en les quals han participats diferents persones i entitats amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lloret de Mar. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha destacat que “aquesta pandèmia de la COVID-19, especialment durant el confinament domiciliari, ha deixat palès que encara existeix una gran discriminació sobre les dones i que queda molta feina per fer per assolir la igualtat real entre homes i dones”.

El tret de sortida arriba amb el videoclip “No callis”, que es projectarà el proper dissabte 6 de març a les 19 h al Teatre de Lloret. Es tracta d’un videoclip que versa sobre la violència i l’assetjament sexual, i la música i el guió han estat íntegrament realitzats per joves de Lloret. Jennifer Pérez, regidora d’Igualtat, destaca “la importància de la sensibilització i prevenció dels joves en temes de violència de gènere”. Posteriorment, a les 20 h, hi haurà la lectura del manifest institucional a càrrec de la regidora d’Igualtat.

El dia 8 de març, a les 19 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Lloret hi haurà la presentació del projecte “La dona als arxius”. Acte organitzat per Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar amb la participació de la Regidoria d'Igualtat de Lloret de Mar i l'associació de dones L'Aurora.

A les 20 h del mateix dia 8 de març s’emetrà la perfomance “Ona per la Dona” que ha realitzat un grup de 45 dones per reivindicar una platja més inclusiva. Aquesta iniciativa neix arran de la diagnosi que s’està duent a terme als barris, en la qual moltes dones, sobretot musulmanes, han expressat la seva incomoditat a l’hora d’anar a la platja. I per això es vol fer una gravació amb una performance per aconseguir una platja més inclusiva. És un acte organitzat pel PLAC (Pla d’Acollida Ciutadana) amb la col·laboració de Càritas, l’associació de dones L’Aurora i l’associació de dones Yaharinkaho.

Dijous, 11 de març, a les 09.00 h, a Nova Ràdio Lloret hi haurà una “tertúlia especial sobre el 8M”. I tanca la programació el dia 12 de març, al Teatre de Lloret a les 20.00 h, l’obra Infanticida, una brillant adaptació musical en format d’òpera electrònica de l’obra en què Caterina Albert va trencar amb un mite irreductible fins al moment: l’instint maternal.