Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret registra més de 35.000 usuaris de gener a juny de 2019

El Teatre de Lloret registra més de 35.000 usuaris de gener a juny de 2019

Els espectadors de teatre augmenten en un 46,5% respecte al mateix període de l’any passat
12-07-2019


El Teatre de Lloret ha rebut un total de 35.540 usuaris durant el primer semestre del 2019, un 70,2 per cent més que el mateix període de l’any passat, que va registrar 20.883 usuaris.

També han augmentat els espectadors de teatre, que han fregat els 7.000 respecte els 4.650 del mateix període de l’any anterior, malgrat que en tots dos anys s’han contractat durant el mateix període el mateix nombre d’espectacles. En aquesta ocasió la mitjana d’ocupació ha estat del 70%.

Al Teatre de Lloret també són rellevants les dades d’ocupacions de les activitats organitzades per les associacions de Lloret, on també es registra un augment de públic. S’ha passat de 3.110 usuaris el 2018 a 3.928 usuaris el 2019. L’augment s’explica bàsicament per l’augment de públic de l’entitat cineclub Adler, que ha passat de 811 espectadors el 2018 a 1.305 espectadors el 2019. L’augment d’espectadors ha estat del 60,9 per cent. Cal dir també que l’entitat va fer 10 projeccions el 2018 i n’ha fet 17 el 2019, incorporant una línia familiar els diumenges anomenada “El petit Adler”.

El regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert, ha valorat molt positivament la temporada amb una tria molt heterogènia d'espectacles que considera que ha demostrat ser molt efectiva perquè el públic ha respost favorablement.

Una altra dada rellevant es veu en els lloguers del Teatre, que han augmentat un 27 per cent respecte a l’any passat. El primer semestre del 2018 el Teatre es va llogar en 18 ocasions mentre que el mateix període del 2019 s’ha llogat en 23 ocasions.

El públic més consolidat és el teatral i el que falta per consolidar és el de música i dansa.

Precisament el mes de juny passat, l’Associació Amics de la Música de Lloret va traslladar tota la seva activitat al Teatre de Lloret programant-hi per segon any consecutiu el cicle Nits de Piano. La voluntat del Teatre i de l’entitat és iniciar el camí per consolidar un públic de música a l’equipament. És per això que han signat amb l’Ajuntament un conveni de col·laboració per als pròxims quatre anys.

Pel que fa al cicle Lloret Espai Off, que aquesta temporada s’ha dedicat al dramaturg i director d’escena Marc Rosich, ha registrat una ocupació del 73% en els seus espectacles. Recordem que el Lloret Espai Off és un cicle de teatre de petit format que es programa en espais insòlits de la població o a l’escenari del Teatre.

  • La nova temporada de tardor

La nova temporada de tardor començarà el 10 d’octubre amb una producció local. Es tracta de Lear, una obra basada en l’obra de Shakespeare El rei Lear, que protagonitzarà l’actor lloretenc Fermí Reixach i dirigirà el director d’escena i dramaturg català Martí Torras.

Aquesta obra serà l’inici d’un cicle que el teatre lloretenc dedicarà al dramaturg William Shakespeare amb dues obres més: Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillipe The Sixth de la companyia LAminimAL, que arribarà a Lloret el 18 d’octubre, i Othello de la companyia Les Antonietes, que actuaran a Lloret el 2 de novembre.

arxivat sota: Cultura i Art, Teatre