Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret recupera la sarsuela La Bella Dolores, gairebé vint anys després de la seva última posada en escena

El Teatre de Lloret recupera la sarsuela La Bella Dolores, gairebé vint anys després de la seva última posada en escena

El regidor de Cultura, Albert Robert, impulsa la iniciativa i l’estrena es preveu la tardor del 2018
12-02-2018


El Teatre de Lloret ha començat a treballar en la posada en escena de La Bella Dolores, una sarsuela amb llibret de Joan Baptista Bernat i Esteve Fàbregas, i musicada per Melcior Montero. La sarsuela és una estampa vuitcentista de la marina mercant de Lloret de Mar que es va estrenar el 25 de març de l’any 1944.

L’any 1999 es va tornar a portar a escena sota la direcció artística de Josep Bernat i direcció musical de Xavier Albertí, des de llavors, no s’ha tornat a portar als escenaris. Ara, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lloret, Albert Robert, ha iniciat els tràmits per tornar-la a escenificar. Serà la tardor del 2018, tres mesos abans que se celebri el 75 aniversari de la seva estrena.

Ara, gairebé vint anys després de la darrera posada en escena de La Bella Dolores, el maig de 1999 a càrrec de Josep Bernat i Xavier Albertí, Lloret engega motors per tornar-la a escenificar. Sota la direcció artística de l’actor gironí, Martí Peraferrer, i la direcció musical de Joan Casas, la sarsuela es tornarà a portar a escena la propera tardor.

El regidor de Cultura, Albert Robert, s’ha mostrat molt satisfet per l’inici del projecte. Robert pensa que, després de vint anys, hi ha molts lloretencs que no l’han vista mai, sobretot escolars de Lloret, i portar-la de nou a l’escenari permet que coneguem les nostres arrels i el nostre passat.

Aquesta nova versió de La Bella Dolores vol comptar amb la màxima participació de gent de Lloret. Per això s’han preparat càstings que es faran al Teatre de Lloret, matí i tarda, els dies 20, 21, 22 i 23 de febrer. El director artístic, Martí Peraferrer ha dit, volem veure molta gent. Per això ha fet una crida a participar al càsting. Els interessats en participar-hi han d’escriure un mail a labelladolores@lloret.cat.

El primer tastet de La Bella Dolores, es podrà veure el diumenge 17 de juny a la nit a la plaça de la Vila. S’ha programat una breu actuació que clourà la Fira dels Indianos que se celebrarà del 15 al 17 de juny al municipi.

 

arxivat sota: , ,