Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret programa visites guiades, espectacles de microteatre i familiars per a commemorar el Dia Mundial del Teatre

El Teatre de Lloret programa visites guiades, espectacles de microteatre i familiars per a commemorar el Dia Mundial del Teatre

Enguany el Dia Mundial del Teatre cau en Setmana Santa i Lloret trasllada la celebració del 23 al 25 de març amb diverses propostes pensant en tots els públics
22-03-2018


El Teatre de Lloret vol celebrar el Dia Mundial del Teatre i per això ha preparat un cartell amb diverses activitats que inclouen visites guiades, tres espectacles de microteatre i una obra familiar amb l’objectiu que la celebració d’aquesta data arribi a tots els públics, segons ha destacat el regidor de Cultura, Albert Robert.

Divendres 23 de març, visita guiada pel Teatre

Pel divendres 23 de març s’ha programat una visita teatralitzada per diferents espais del Teatre amb l’objectiu que el públic conegui aquells espais de l’equipament que no veu mai.

Sota el títol El Teatre com no l’has vist mai, aquesta visita permetrà als assistents conèixer les instal·lacions del Teatre Municipal de Lloret, des de la cabina dels tècnics, el pont de llums, fins als racons més desconeguts com poden ser els camerinos o el magatzem o les sales d’assaig.

La visita de les 21.00 h ja està completa i se n’ha obert una de nova a les 20.00 h. En els dos casos s’acabarà amb una copa de cava i la lectura del manifest del Dia Mundial del Teatre.

Dissabte 24 de març, Píndoles Teatre

Seguint aquesta línia, el dissabte 24 de març (21.00 h) el Teatre de Lloret ha programat Píndoles Festival. Microteatre fora del Teatre: una experiència sorprenent: tres espectacles de 15 minuts en tres espais diferents del Teatre, excepte l’escenari.

El microteatre arriba a Lloret de la mà del Festival Píndoles després de triomfar a Barcelona. L'entrada, de 5 euros, dona accés als tres espectacles al mateix dia. A Lloret es podrà veure Happy Birthday Jamie Love (comèdia), Jocs perillosos (drama) i (comèdia musical) i RIP (rest in pis) (comèdia).

I és que al Píndoles, el teatre no es veu des d’una platea, es viu en espais tan singulars com un magatzem, unes oficines o en el moll del càrrega i descàrrega del teatre… El 24 de març es proposarà al públic recórrer els racons més amagats del Teatre de Lloret, allunyats de l’escenari i la platea que tothom coneix, per descobrir tres petites grans històries que faran gaudir del teatre des d’un altre punt de vista. 

Diumenge 25 de març, teatre familiar amb ‘Les Supertietes’ de Les Bianchis

Per tancar la celebració del Dia Mundial del Teatre, el diumenge 25 de març (12 h) el Teatre de Lloret serà l’escenari de l’espectacle infantil que va guanyar el primer premi del públic de la La Mostra d’Igualada de Teatre Infantil i Juvenil de l’any 2016: Les Supertietes de la companyia Les Bianchis.

Les Supertietes és el segon espectacle d’aquesta companyia, basat en “contes infantils contra tot pronòstic” d’Empar Moliner. Dirigit per Mònica Bofill i interpretat per Bàrbara Roig, Magda Puig i Queralt Casasayas, explica la història d’una una investigadora peculiar, la Queralt, que aviat serà tieta i això l’alegra molt però al mateix temps l’entristeix perquè creu que no sabrà fer-ne. Per això sol·licita ajuda a les seves amigues de sempre, la Magda, una empresaria de mitjons, i la Bàrbara, una àrbitra de futbol, que són tietes des de fa molt de temps. La Queralt descobrirà amb els contes, la màgia i les seves amigues com ser una SUPERTIETA. Un espectacle adreçat als més petits explicat amb contes, música i molt d’humor.

La visita guiada és gratuïta i tant el Píndoles del dissabte com Les Supertietes del diumenge tenen una entrada a preu únic de 5 euros amb motiu de la celebració del Dia Mundial del teatre.

27 de març, Dia Mundial del Teatre

El Dia Mundial del Teatre va ser creat l'any 1961 per iniciativa de l'Institut Internacional del Teatre (ITI), però la seva primera celebració oficial va ser el 27 de març de l'any següent.

L'Institut Internacional del Teatre és l'organització artística més gran del món. Va ser creat l'any 1948 per artistes, experts teatrals i l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco, en anglès). L’ITI és actualment una organització sense ànim de lucre.

En commemoració del Dia Mundial del Teatre, professionals, organitzacions i centres teatrals, així com escoles d'arts escèniques, reten homenatge a aquesta forma d'expressió. També pretenen conscienciar els governs i les institucions de la importància d'aquest art per a la ciutadania.